Hvordan Carve Bruke Alabaster Stone

 

1.

Don beskyttelsesutstyr for å unngå skade. Øyevern og støvmaske vil holde partikler ut av øynene og lungene. Fingerløse lærhansker vil beskytte håndflatene dine mot skarpe stengler av stein, samtidig som du kan bruke fingrene til detaljarbeid. Håndleddvakter kan beskytte mot belastningen av repeterende bevegelser.

2.

Våt din stein med vann og se etter feillinjene eller kornet. Disse linjene fungerer som en skillelinje mellom forskjellige nyanser av farge i steinen, eller varierende teksturer.

3.

Tegn designet direkte på alabasten ved hjelp av et fargeblyant eller blyant. Dette vil tjene som en guide for hvor du skal fjerne biter av stein, og hvor detaljert utskjæring vil være. Dette kalles 'roughing out.'

4.

Sett ditt stykke alabaster på sandkasser. Sanden vil absorbere vibrasjonene som kommer fra å bruke hammeren på fjellet, og forhindre brudd.

5. Bruk en krukke, også kalt et pitching verktøy, sammen med en mallet for å fjerne store biter av uønsket stein.

6.

Start forme prosessen ved å bruke klør. En klo er et tannt verktøy med et bredt hode. Påfør klonen til steinen, kun i en retning, med kornet.

7.

Flytt til de mindre, finere verktøyene som for eksempel punkter og meisler. Tynne meisler fungerer godt på alabaster fordi det er en myk rock. Rasper og filer kan også brukes til utjevning.

8. Bruk et vått / tørt sandpapir for å fullføre skulpturen din når du er fornøyd med formen og detaljene. Begynn med 120 gruspapir, sand arbeidet ditt. Arbeid deg opp fra grovere til finere griller. Avhengig av hvor høy en finish du foretrekker, kan dette være alt fra 600 til over 3000 grit. Skift vannet hver gang du starter med et nytt sandpapir.

9.

La alabasteskulpturen tørke helt etter sliping.

10.

Påfør en klar pasta voks til skulpturen din, med en myk klut. Dette bringer ut en glansig glans som er karakteristisk for alabaster.

Tips og advarsler

  • Det kan være nyttig å lage en versjon av skulpturen din ut av leire, gips eller voks før du skjærer steinen. Dette vil hjelpe deg med å tenke på arbeidet ditt og foreta endringer, om nødvendig, før du begynner å fjerne deler av stein.
  • Ikke bruk magisk markør eller feltpenn på din stein i planleggingsstadiene. Bruk av blekk kan føre til permanente merker på materialet som er umulig å fjerne.
  • Alabaster tåler ikke varme eller fuktighet godt. Behold alabasteskulpturene innendørs, vekk fra direkte varmekilder.
  • Alabaster er en myk, delikat stein. Den er nesten gjennomsiktig, og finnes naturlig i bleke nyanser av rosa, gul og hvit. På grunn av sin delikate natur har alabaster en tendens til å ripe og blåse veldig enkelt. Et blåmerke oppstår når man ved hjelp av en hengekøye rammer fjellet for hardt, etterlater et merke. Bruising kan være vanskelig eller umulig å fjerne fra alabaster mens du fortsetter å skjære. Denne steinen er et godt valg for små skulpturer.