Hvordan jobber en Papir Cup-telefon?

 

Lag en papirkop-telefon

En papirkopetelefon krever to kopper, en lengde av uelastisk streng, tråd eller fiskelinje, to papirclips og en blyant eller syål. For å lage en papirkopetelefon, pek et hull i bunnen av hver kopp med blyant eller syål og trå hver ende av strengen gjennom hvert hull. Fest hver ende av strengen til et papirklipp for å hindre at strengen løsner fra koppene. Trekk strengen stramt og få en person til å snakke i en av koppene mens du lytter gjennom den andre. Kopene kan brukes til å kommunisere over avstander på opptil 100 fot.

Lydoverføring

Papirkoppetelefonen er et populært vitenskapseksperiment på grunn av hvor godt det illustrerer mekanikken til lydoverføring. Lyd krever en kilde til å vibrere med en hørbar frekvens (vanligvis mellom 12 Hz og 20 kHz). Disse vibrasjonene beveger seg gjennom et fast, flytende eller gassformet medium som langsgående bølger. Selv om lydbølger kan bevege seg gjennom luft, overfører faste og flytende medier lyden bedre på grunn av deres større tetthet.

Når du snakker inn i koppen, overføres lyden fra høyttalerens stemme til bunnen av koppen Bunnen av koppen fungerer som en membran og vibrerer med lyden av høyttalerens stemme. Når bunnen av koppen vibrerer, overfører den vibrasjonene til den stramme strengen. Lyden beveger seg langs strengen som en langsgående bølge og til slutt vibrerer bunnen av mottakeren. Koppen overfører lyden inn i luften rundt lytterens øre, slik at hun hører høyttaleren. Fordi lyden beveger seg gjennom solide medier - koppen og strengen - reises den bedre enn gjennom luft, slik at brukerne kan kommunisere over store avstander med volumer som ville være uhørbare hvis de snakkes gjennom luft.

Effektive koppetelefoner

Strengen må trekkes stramt for at telefonen skal fungere. Lengdebølger beveger seg gjennom et medium ved en kompresjonsprosess og rarefaction, som i dette tilfellet endrer spenningen på strengen. Hvis strengen ikke er stram, vil spenningsendringene ikke vibrere lytterens kopp. På samme måte vil elastiske strenger ikke fungere skikkelig, fordi bølgen bare strekker strengen uten å vibrere lytterens kopp.

Ikke la strengen komme i kontakt med andre gjenstander, da dette vil Del videre lydbølgen i objektet, noe som gir et svakere signal på mottakeren.