Hvilke kjemikalier er i korrektionsvæske?

 

Kjemikaliene

Korrigeringsvæsken er laget ved hjelp av et utvalg av kjemikalier for å skape et væske som sprer seg over vanlige skrive- eller skrivefeil. Den første kjemikalien er titandioksid, som har en fargestikk av pigmenthvit, standardfarge for korrektjonsvæske. Neste er løsningsmiddelnaphtha, petroleum og lett alifatisk, som blander seg med den opprinnelige kjemikalien. Harpiks, mineralsk brennevin, fargestoffer, duft og dispergeringsmiddel kombinerer også med resten av kjemikaliene for å skape den ugjennomsiktige, hvite substansen.

Trikloretan, et tynningsmiddel, brukes ikke lenger på grunn av dets toksisitet under Proposition 65.

Historie

Betty Nesmith Graham oppfunnet korrektjonsvæske i 1951 som en type maling for å dekke feil . Hun solgte sitt produkt til Gillette Corporation i 1979, og det ble Liquid Paper. I løpet av 1980-tallet ble Liquid Paper undersøkt for misbruk på grunn av rekreasjonssniffing av produktet, samt bruk av fortynningsmidler som trikloretan. Mange betraktet denne tynnere å være kreftfremkallende siden mange studier knyttet det til dødsfall. År etter kontroversen fjernet produsentene av flytende papir, så vel som de av andre korreksjonsvæsker, kjemikaliet og endret formelen. Fra og med i dag forblir ingen giftige løsningsmidler i produksjon av korrektjonsvæsker.

Tynnere og misbruk

Organiske løsningsmidler i korrektjonsvæske størkner over tid med eksponering for luften. Tynnere som toluen eller trikloretan bidrar til å returnere korrektjonsvæsken til væskeformen. Siden disse typer fortynningsmidler er kjent for å være kreftfremkallende og skadelige for ozonlaget, erstatter brompropan nå disse forbindelsene. Vannløselige merker er sikrere, men ta lenger tid å tørke og suge gjennom visse typer blekk. Misbruk av produktet på grunn av innånding krever at korrekturvæsker produserer en ubehagelig lukt for å hindre misbrukere.