Slik gjenkjenner du kunst av Henri Cartier-Bresson

 

1. Les Henri Cartier-Bressons bok, 'Det avgjørende øyeblikket', som ikke bare inneholder mange av hans mest uutslettelige fotografiske bilder, men forklarer også sin kunstneriske filosofi om 'det avgjørende øyeblikket 'og hvordan han integrerer ideen i fotografiene.

2.

Forstå begrepet det avgjørende øyeblikket i hver av sine fotografier. Cartier-Bresson følte at hvert fotografisk bilde bør på en eller annen måte gjenkjenne betydningen av hvert øyeblikk og dets betydning for faget. Han understreket også betydningen av å fange hvert øyeblikk på film, ellers ville det være borte for alltid.

p> Besøk hjemmesiden til Henri Cartier-Bresson Foundation, som tjener til å bevare arven til en av de store fotojournalistene (se Ressurser nedenfor). Du kan se mange av hans fotografiske bilder, samt bestille bøker og utskrifter.

4.

Se på elektroniske ressurser, som det offisielle nettstedet til Metropolitan Museum of Art, for å se flere bilder fra Henri Cartier- Bresson, og for å finne ut mer informasjon om hvor han skal se sitt arbeid personlig (se Ressurser nedenfor).

5.

Gjenkjenne Henri Cartier-Bressons andre kunstneriske interesser som maleri og filmskaping. Cartier-Bresson startet sin kunstneriske karriere som maler, byttet til fotografering i 1931 da han følte seg desillusjonert av den surrealistiske bevegelsen. Han trakk seg tilbake fra fotografering i 1975, men byttet tilbake til oljemaleri de siste 30 årene av sitt liv. Mange av hans bøker inkluderer også tegninger og oljemalerier.

6.

Delta på et kunstgalleri eller museum som viser hvor fotografier av Henri Cartier-Bresson blir vist. Ulike perspektiver på hans kunst kan tilbys av kuratoren, så vel som andre deltakere som er mer kjent med sitt arbeid.

Tips og advarsler

  • Henri Cartier-Bresson hadde også en karriere i film som fungerte som andre assisterende regissør til den store franske filmmaker Jean Renoir i tre av hans filmer fra 1936 til 1939.
  • Henri Cartier-Bresson (1908-2004) var en fransk fotograf som bidro til å banebrytende moderne fotojournalistikk og ble ofte kalt «Mesteren til det avgjørende øyeblikket» for måten han introduserte 'gatefotografi' som en respektert kunstform. Som Alfred Eisenstaedt brukte han et lite 35mm kamera for å forbli inkonsekvent, slik at han kunne fange de mest åpenbare øyeblikkene på film.