Hvordan bruke Martingales

 

Martingales for hester

1.

Ta hesten din til veterinæren for en grundig kontroll før du bestemmer deg for å bruke en martingale. Mens hodet kaster kan være et atferdsproblem som vil ha nytte av å bruke en martingale, kan det også være et tegn på at hesten din prøver å fortelle deg noe. For eksempel kan biten eller omkretsen være irriterende for hesten din, eller et mer alvorlig helseproblem trenger oppmerksomhet.

2.

Bestem om du trenger en stående eller løpende martingale. En stående martingale, også kjent som en slanking, brukes vanligvis til aktiv sport som polo og fatning. En løpende martingale krever mer finesse fra rytterens side og går rett til hestens bitt.

3.

Sett en stående martingale på hesten din. Stående martingale består av av en ring som sitter ved foten av hestens hals. Ringen har også to stykker skinn festet til den, hver med løkker på den løse enden. En sløyfe festes til hestens girth, og den andre løkker rundt nesebåndet på hestens trille. Når hesten står stille og avslappet, løft halsbåndet til hestens hode. Hvis det ikke berører hodet lett, er martingalen for stramt. Løsne spenne for å skape mer slakk i stroppene til martingalen er løs nok.

4. Legg en løpende martingale på hesten din. Den løpende martingalen er litt mer komplisert enn stående martingale. Den har samme sløyfe som går rundt hestens hals og en stropp som festes til girten. I stedet for en stropp som knytter til nesebåndet, har en løpende martingale to stropper med metallsløyfer i hver ende. Regjeringene kjøres igjennom løkkene. Running martingale s gir rytmen muligheten til å 'aktivere' martingalen - når en hest fester seg i en jumperring for eksempel. En stående martingale jobber alltid.

Martingales for hunder

1.

Bestem om du trenger en martingale for hunden din. Martingale hundekjoler var opprinnelig ment for hunder med hodene som var mindre enn halsen deres, noe som betyr at det var lett for dem å trekke seg ut av kragen. I dag brukes martingale hundekraner til dette formålet, og også til hundetrening som et alternativ til en tradisjonell choke krage.

Legg martingale kragen på hunden din. Juster kragen, akkurat som du vil ha et belte med beltespenne - til kragen er montert på hundens hals fast. Du bør fortsatt kunne glide to fingre under kragen.

3

Bruk en hund martingale for å lære hunden din til hæl. Velg en side for å gå hunden din på og være konsekvent. Velg siden som er naturlig for deg og hold deg til den. > 4.

Gå frem med hunden din og stram opp båndet til det er lite slakk. Hunden din bør ikke kunne gå foran deg, men skal ha nok slakk til å gå på din side

5. Trekk tilbake på martingale kragen når hunden din drar foran deg. Si 'hæl' mens du trekker hunden din tilbake til din side. Martingale kragen vil stramme rundt hundens hals. Når hunden din går på siden uten å trekke på martingale kragen, si din hunds navn og si 'god hæl' i en beroligende stemme.

Martingales, enten de brukes til hester eller hunder, er ment å hjelpe deg med å kontrollere dyret ditt bedre. Hvis hesten din kaster hodet ofte eller hunden din går mer enn du går på hunden din, så kan en martingale være riktig utstyr for deg.