Slik laster du inn 120 film i et Holga 120-kamera

 

1.

Skyv metalllåsene på hver side av kameraet for å fjerne bakdekselet.

2.

Bryt papirtetningen på filmrullen.

3. Skyv filmrullen i det venstre rommet med den avsmalne ende som peker mot opptaksspolen til høyre. Lås den på plass ved å montere filmkammeret i hullet på toppen av filmrullen.

4.

Hold filmen forsiktig med tommelen, trekk filmen led ut og sett den avsmalne enden inn i det store sporet på opptaksspolen.

5.

Vri opptaksknappen for å sikre at filmen er tilstrekkelig slått på spool.

6.

Sett på plass bakdekselet og skyv metalllåsene på plass igjen. Ved å trykke både låsene ned med det svarte elektriske båndet, kan dekselet holdes på plass.

7.

Før filmen med opptaksknappen til nummeret '1' vises i det røde rammebordet på kameraets bakside.

Tips og advarsler

  • Hvis Holga ikke har firkantene av skumpolstring bak filmspoler og du har problemer med å holde filmen på plass, ta et lite stykke brettet papp og kile det mellom bunnen av filmrullen og kameraet. Filmpanelet kan brukes til dette.
  • Kontroller at filmmasken du har valgt (6x4.5 eller 6x6), er på plass før du starter filmplastingsprosessen.
  • Pass på å laste Holga ut av direkte lys for å unngå utilsiktet lyseksponering for filmen.
  • I mange år har fotoentusiaster hatt Holga mediumformatkamera. Disse små plast 'leketøyskameraene' er verdsatt så mye for ekstremt overkommelig pris som deres evne til å produsere unike og estetisk tiltalende bilder. Mens skjønnheten til Holga er enkel, kan det være litt vanskelig å laste 120 film, spesielt for førstegangsbrukere. Følg disse trinnene for å få Holga raskt lastet og klar til å skyte.