Gullprospekteringstips

 

Hvor skal man begynne, hva man skal ha

Alluvialt gull finnes vanligvis i glatte vannbaner, som elver, bekker, gull og raviner, samt i bekker. Betalingsmål er vanligvis funnet langs sentrum av vassdraget og på bunnen (husk at en av de viktigste aksiomene av prospektering er at gull er den mest tette og tunge ting rundt). Visse bergarter er forbundet med gullland, som skifer, granitt og kvarts, så se etter disse i nærliggende fjell og åser. Når du finner et passende sted, kom du til jobb. For en alluvialminner er alle følgende nødvendige elementer: telt, øks, plukk, spader, prospekteringsfat, kjøkkenredskaper og verktøy for å konstruere prospekteringsutstyr som sluser.

Dishing, den enkleste form for prospektering

For amatørprospektoren, dishing er den vanligste metoden. Skru opp en haug med bergarter og sediment med oppvasken, og fyll den helt i vannet. 'Pudle' smuss med fingrene, squashing de vanskeligere clods og løse de vanskeligste klumpene av leire. Vri parabolen rundt i sirkulær mote, og dypp deretter ut noe av vannet slik at vannet tar ut omtrent en tomme av det øverste gruset. Gjenta prosessen. Ved hver vask av sedimentet i pannen, vil gullet synke lenger inn i pannen. Når det bare er en håndfull sediment igjen i pannen, spred sedimentet over pannen og hold øynene skravert for gnisten av gull.

Sluicing: Vannkraften på din side

Vannkraft er prospektørens venn, da det ikke er mange andre kraftkilder i villmarken hvor prospektering skjer. En sluseboks er laget av tunge brett og er et trough som vannet tvinges gjennom, for å vaske bort lys sediment. Fordi gull er Den tyngste tingen i vannet, gullrike malm synker til bunnen av slussen. Noen prospektorer bruker en lang sluse rettet til et svingbart hjul, eller trekke en vannstrøm fra en nærliggende bekk når man prospekterer en tørr kløft. av tung rock med hendene, og stå slik at solen skinner på gullet og gjør det blinkende i øynene. Persistens er navnet på spillet, men husk: prospektering hvor det ikke er gull som ikke kommer til å gi resultater. Periodisk kan du revurdere terrenget. Gullprospektering, handlingen med å søke etter gull, er en amerikansk tradisjon. Det er fortsatt en myriade gullprospektorer i virksomheten, ivrige etter å slå på morselasten eller i det minste betale regningene. Ta tak i din overall, og la oss komme i gang.