Hvordan er gullringer produsert?

 

Gull ringer og renhet

Gullringer er vanligvis dannet av fint gull, minst 99,99\% rent fra Wohlwill-prosessen. Gullringer er aldri helt gull, og først må de smeltes i legeringer med annet metall - gull er for formbart og mykt til bruk i seg selv. Karat av metallet representerer prosentandelen som faktisk er gull, versus annet halvverdig metall; 14K betyr 14 av 24 deler gull, 18K betyr 18 av 24 deler gull, etc. (De fleste bedrifter bruker 10K, 14K, 18K og 22K som standard.) Metaller som sølv, palladium, sink og kobber brukes i tandem med gull for å skape styrke. Ulike typer metaller skaper forskjellige typer gull: Hvitt gull er for det meste sølv og palladium blandet med gull, mens gult gull inneholder mer kobber.

Dreiebenk produksjon

Dreiebenken er den tradisjonelle måten å lage en ring på, og er Bare nylig blitt erstattet av de mer teknologiske og komplekse investeringsprosessene. En 'tom' er tatt av en ingot (kjent i arbeidsform som en 'tygge') av en arbeidstaker. Arbeidsgiveren installerer blikket inn i dreiebenken, som griper gullstykket tett. Maskinen bruker en roterende bevegelse for å spinne gullet rundt et blad, og arbeideren gir ut form av ringen fra blankt. Når innsiden av ringen er fullført av maskinen, flipper arbeideren blikket rundt og gjør utsiden. Forskjellige former, som D-former, kan opprettes, og det tar ca. 15 til 60 minutter å lage en ring, avhengig av ringets kompleksitet.

Investeringsstøping

Nye teknologier aktiverer en ny generasjon ringer, som kan utformes på en annen måte. En av disse teknologiene er investeringstøping, også kjent som 'tap voksstøpning.' Først spesialiserer mekanisk utstyr 'trykker' ut 3D voksmodeller av ringer som designere har opprettet i et 'tre' av ringer, eller i mindre høyteknologiske planter, arbeider håndarbeidere med trær i de ønskede ringformene. Disse trærne er omgitt av 'investering' i en metallkolbe, denne investeringen herdes når kolben er satt i ovnen. Vokset smelter ut og gipset Investeringen herdes, og etterlater et hulrom formet i den omvendte delen av treet. Deretter bruker sentrifugalstøpe maskiner sentrifugalkraft til å tvinge smeltet gull fra en smeltedigel inn i kolben, eller trykkmaskiner gjør det samme med et vakuum. Investeringen er deretter vasket vekk og gullringene er kuttet bort fra trærne, som sendes tilbake til raffinering.