Hvorfor er en vindvane viktig?

 

Retning

Vindfliser hjelper folk raskt å måle vindretningen. Bønder, fiskere eller andre som har en praktisk interesse i været, bruker vindvann for en rask referanse.

Anemometre

En vindvane kan ha et anemometer, en måler som måler vindhastighet. Anemometeret må monteres med en skovl for å sikre at anemometeret står overfor direkte i vinden. Meteorologer, piloter og flytrafikkledere, forskere og sportsentusiaster som parasail, skydive eller hengende glide stoler på informasjon fra anemometre.

Pedagogisk verktøy

En enkel vindvane er et nyttig verktøy for grunnopplærere. Studentene kan lære retninger, matematikk knyttet til vindhastigheter og retninger, meteorologi og fysikkprinsipper som lærer benytter en vindvann som pedagogisk hjelp.

Seilbåter

En av de mer sofistikerte bruken av vindvann er for styring seilbåter. Vindvingen er innlemmet i en større styringsmekanisme som fungerer som en midlertidig auto-pilot. Seilbåter må opprettholde et visst forhold til vinden, og en vindvane forteller styringsapparatet når og hvordan det skal rettes. Som Bob Dylan sa, 'Du trenger ikke en værkmann å vite hvilken vei som blåser.' En vindvane vil imidlertid komme til nytte. En vindvane består av en padle på enden av en arm som roterer med vind rundt en vertikal akse.