Slik blander du kaliumperklorat

 

1.

Vei en liten papirkopp på gramskala. Hell kaliumperklorat gjennom en fin kjøkkenfilter i koppen til du har ønsket mengde. For eksempel, hvis koppen veier 0,5 g og oppskriften din krever 5 g kaliumperklorat, hell den inn i koppen til den samlede vekten er 5,5 g. Silen vil stoppe store klumper av kaliumklorat fra å komme seg gjennom.

2.

Hell ut og veie andre ingredienser i oppskriften. Oppskrifter som bruker kaliumperklorat, måler vanligvis ingredienser i vekt i stedet for volum.

3.

Legg forsiktig kaliumklorat og andre ingredienser på et ark papir.

4. Løft alle fire hjørner av papiret for å danne en liten hengekøye med pulveret i midten. Løft hjørnene i venstre hånd, senk dem og løft hjørnene i høyre hånd. Fortsett å flytte blandingen forsiktig til de to pulverene er grundig blandet.

Tips og advarsler

  • Hvis du er under 18, må du ikke blande kaliumperklorat uten Tillatelse og tilsyn av foreldrene dine.
  • Kontroller statlige og kommunale lover før du lager røykbomber, flashpulver eller andre brennbare eller eksplosive pulver.
  • Kaliumperklorat er en oksidasjonsmiddel --- et stoff som brukes til å gi oksygen til kjemiske reaksjoner. Den brukes i ting som flashpulver, røykbomber og fyrverkeri der det hjelper stoffer å brenne raskt. Kaliumperklorat er foretrukket over kaliumklorat for hobbyister fordi den tidligere er stabil, mens sistnevnte kan være farlig når den blandes med svovel.