Slik forstår du Renaissance Art

 

Politikk og økonomi

Legg merke til de radikale og omfattende endringene som skjedde i den europeiske kulturen i det 15. og 16. århundre. Endringene førte til middelalderenes nedgang (betraktet som barbarisk) og introduserte for første gang verdiene til den moderne verden.

2.

Vet at den viktigste av disse endringene var oppfinnelsen av trykkpressen av Gutenberg tidlig på 1450-tallet, som tillot spredning av leseferdighet og etablering av universitetssystemet.

3.

Setter pris på faktum at Martin Luthers ideer 'og i forlengelse av den protestantiske reformasjonen' aldri kunne ha blitt formidlet om ikke for trykkpressen. Hans arbeid ble grunnlaget for å motvirke den katolske kirkens rolle som eneste forsørger av åndelig sannhet, og bibler begynte å bli skrevet ut på folkespråk fremfor latin.

4.

Besøk Firenze, Italia (selv om det bare er på Internett). Det var vuggen til renessansen, tanke og kunst, og setet til Medici-familien.

5.

Lær hvordan kunstskildring overføres fra kirken til individuelle familier som Medicis.

/p>

6.

Se forbindelsene med de enorme endringene som foregår i de økonomiske og politiske verdenene i Nord-Italia og Europa. Machiavelli 's' prinsen 'brukte en slags vitenskapelig analyse til politikk og frigjort politikk fra teologi og moralfilosofi.

Vet at handel utvidet seg til verdensomspennende arena som tekstiler , mining og skipsbygging ble store og lønnsomme næringer.

Art

1.

Forstå ideen om lineært perspektiv først skrevet ned av arkitekt og forfatter Leon Battista Alberti

Hør tilbake til den klassiske antikken. Det inspirerte Renaissance-artister, forfattere og tenkere med respekt for orden, symmetri og proporsjon.

p>

3.

Se maleriene til de tre mest kjente artisterne i den høye renessansen: Michelangelo, da Vinci og Raphael.

4.

Vær oppmerksom på at den menneskelige formen ble det primære fokuset på italienske renessansemalerier, mens det nordeuropeiske renessansemaleriet konsentrert seg om overfladedetaljer, symbolikk og lys.

Vær oppmerksom på at religiøs kunst begynte å understreke menneskeheten av Kristus og å skildre Jomfru Maria som en ydmyk kvinne i stedet for en forgyldt Madonna.

6.

Les tidens filosofi, poesi og litteratur. Chaucer's 'Canterbury Tales' og alt av William Shakespeare er gode eksempler på renessanslitteratur.

Tips og advarsler

  • Linjært perspektiv benytter en horisontlinje hvor himmelen møter bakken, et forsvinnerpunkt i eller nær sentrum av horisontlinjen, og ortogonale linjer (visuelle stråler som trekker betrakterens øye til forsvinnerpunktet).
  • Ordet 'renessans' betyr, bokstavelig talt, gjenfødelse. Krumling av middelalderens sivilisasjon førte til gjenfødelsen av den menneskelige ånd, og kunst og litteratur ble en vital kraft i den europeiske kulturen.