Funksjoner av menneskelige organer

 

Brain

Hjernen er den sentrale kontrolleren for menneskekroppen. Hjernen er en del av nervesystemet, som sender elektriske impulser til kroppen for både autonome og frivillige funksjoner. Hjernen holder hjertet pumpe blod, gir muskler frivillig kontroll, og gir minne og tanke. Hjernen mottar også sensoriske opplysninger som syn, berøring, hørsel og lukt.

Hjerte

Hjertet er en del av kardiovaskulærsystemet som er ansvarlig for å bringe blod til det forskjellige vevet i kroppen. Blodet bærer oksygen og hvite blodlegemer, som er en del av immunsystemet. Hjertet mottar deoksygenert blod fra blodårene og pumper det til lungene der røde blodlegemer plukker opp mer oksygen til levering. Blodet returneres til hjertet der det pumper oksygenert blod til alle organene i kroppen.

Lungene

Lungene er det viktigste organet som sørger for oksygenutveksling. Lungene inneholder små bronkiololveveoler, som er stedet for absorpsjon av oksygen og eliminering av karbondioksid. Det oksygenerte blodet sendes deretter tilbake til hjertet for å gi vev med nødvendig oksygen. Lungene inneholder også små cilia som skyver fremmede gjenstander ut av lungene. Dette fører til hoste for å holde lungene klare fra bakterier, smuss og røyk. Røyking fører til at disse cellene dør, noe som gjør det vanskelig for lungene å rydde.

Mag og tarm

Magen er det viktigste organet som holder mat og sender det til tarmene for fordøyelse og absorpsjon. Bukspyttkjertelen og galleblæren gir enzymer som ødelegger mageinnholdet, noe som gir tarmene små molekyler for absorpsjon. Fordøyelsessystemet er også ansvarlig for mest vannabsorpsjon i tykktarmen. Det metabolske avfallet sendes deretter ned i tykktarmen og fjernes under avføring.

Nyrer

Nyrene er en del av det endokrine systemet. Disse organene gir filtreringssystemet som er nødvendig for metabolisk avfall i vevsceller. For eksempel er nitrogen et avfallsprodukt fra proteinkatabolisme. Nitrogen er skadelig for kroppen, slik at nyrene fjerner dette produktet fra blodet og skiller det ut i form av urea. Nyrene er også et punkt for opptak av vann. Gunstige materialer som vann og natrium sendes tilbake til kroppen, og avfallet utskilles gjennom nyrefunksjon i nefronene. Hvert system i kroppen har organer som produserer de nødvendige funksjonene for livet. Hvert menneskesorg består av vev som muliggjør sin funksjon. For eksempel er proteiner syntetisert i lungene helt forskjellige enn proteiner syntetisert i hjertet. Menneskesystemer inkluderer fordøyelsessystemet, nervesystemet, kardiovaskulær, endokrine, lymfatiske og respiratoriske funksjoner. Disse systemene inneholder store organer som gir daglige funksjoner for å opprettholde livet.