Meksikanske folkekunstfarger

  Moderne meksikanske håndverk laget for dekorative og utilitaristiske formål er kjent kollektivt som 'artesan u0026 iacute; a.' Disse 'artesan u0026 iacute; a' er typisk fargede på samme måte som deres antikke kolleger, med dype farger som er representative for omgivelsene og farget med naturlige pigmenter. Selv farger introdusert av spansk og asiatisk påvirkning har blitt implementert på samme lyse, dristige måte som naturlige nyanser brukt av innfødte i Mexico, og skaper en karakteristisk stil beundret verden over.

Naturlige pigmenter

Siden før-spansk ganger har dristige farger funnet i naturen påvirket håndverk og byggeprosjekter gjennom alle områder av det som nå er moderne Mexico. Naturlige pigmenter, inkludert lyse greener, gule, turkise, brente appelsiner og okkerrød, brukes fremdeles til denne dagen i etableringen av folkekunst. Opprettelsen av disse fargene er et gammelt håndverk selv. For eksempel har røde pigmenter brukt i meksikansk folkekunst tradisjonelt blitt laget ved å tørke og knuse cochineal buggen; pulveret blir deretter blandet i en væskebase og påført på leire, tekstiler eller andre overflater.

Svart

Fargen svart er mye brukt i tradisjonell meksikansk folkekunst, fra tegningstegninger skissert i trekull til 'barro negro 'keramikk laget av en leire unik for Sør-Mexico. Svarte farger for håndverk som å male eller dekorere Dag med de døde skallene har tradisjonelt blitt laget med kullstykker, enten hele eller malt til et fint pulver som skal blandes med væske. Den berømte sorte keramikk fra Oaxaca-regionen i Sør-Mexico er laget med en leire unik for området. Det forvandles til en blank svart farge gjennom en spesiell avfyringsprosess som nekter oksygen til leiren; prosessen har holdt seg uendret i tusenvis av år.

Hvit

White spiller også sin rolle i meksikansk folkekunst, og siden den ble valgt som en farge på nasjonalflagget, har dens betydning bare økt. I keramikk, gjør noen ler en kremaktig hvit en gang fyret, som fungerer som et utmerket lerret for mer forseggjort dekorasjoner. Det er enda en spesiell leire kalt 'matiz' som ekstraheres fra jorden og malt til et fint pulver for å skape en lys hvit maling. Sukkerskalle og skjeletter laget for Day of the Dead feiringer er vanligvis igjen sterke hvite med fargede klær og blomster som pryder dem.