Pine Marten Fakta

 

Identifikasjon

Lite, blekt, gyldenbrunt eller rødbrunt vasselignende pattedyr med gulaktig bryst, omtrent 24 til 30 inches, inkludert halen, veier ca. 2 lbs. Hannene er litt større enn kvinner. I motsetning til andre vassler, er pine martens utmerkede klatrere og vil jage treklatring byttedyr.

Habitat

Pine marten habitat inkluderer lodgepole furu, Douglas gran, gran og blandet hardved skoger. Ødeleggelse av skogsmiljøet reduserte tidligere tidligere befolkninger.

Fordeling

Fordeling av amerikansk furu mart er begrenset til Nord-Amerika. Små befolkninger bor i deler av New York, Michigan, Minnesota, Maine og Wisconsin.

Mat

Pine martens er omnivorøse (spiser planter og kjøtt) og foretrekker mus, røde ekorn, chipmunks, fugler og egg og andre små dyr. De spiser også bær, nøtter og carrion.

Reproduksjon

Pine martens nest på bakken, i hule logger eller børstet undergrowth. Selv om kvinner kan være gravid i ni måneder, utvikler 2 til 4 sett bare i de to månedene før fødselen. Pine martens er medlemmer av weasel familien. En gang vanlig i nordamerikanske skoger, ble disse små pattedyrene jaktet og fanget av kolonister til deres populasjoner falt drastisk. Pine martens er oppført som truet i noen områder.