Hva er livscyklussen til et Gila-monster?

 

Reproduksjon og tidlig liv

Om sommeren møtes det kvinnelige Gila-monsteret med en mann og fortsetter å ligge mellom fem og et dusin egg i et hull som hun graver seg selv i jorden. Disse eggene er ovalformede og har en skinnende tekstur til deres utsides. Hunnen dekker eggene og legger dem litt under jorden, slik at varmen fra det intense sollyset i ørkenenes habitat til slutt vil inkubere dem. Det tar så lenge som fire måneder for eggene til slutt klekkes ut med avkomene som kan skure til overflaten når de gjør det. Disse små firbenene er bare inches lange, men har samme beaded utseende som voksne og samme kombinasjon av sorte, gule, rosa og oransje flekker, barer og band. På tide kan disse avkomene nå opptil 2 meter og veie 3 kg. Gila-monsteret er Nordens største ødemark.

Kosthold

Et fullvokst Gila-monster kan spise så mye som 35 prosent av egen kroppsvekt under en fôringsøkt; De voksende ungene spiser halvparten av sin egenvekt på en gang. Disse firbenene lever på små gnagere, kaniner, fugler, andre øgler, slanger og til og med skilpadder. Eggene fra ulike fugler som hekser seg innenfor deres rekkevidde, gobbles opp av Gila-monsteret. Gila-monstre har muligheten til å bruke sine egne haler til å lagre store fettreserver. Vesenene har en sakte metabolisme, så det er ikke nødvendig for dem å spise ofte. Av denne grunn er størstedelen av Gila-monsterets aktivitet proppet i en tremånedersperiode i løpet av våren.

Vaner

Gila-monsteret er en av to giftige firben i verden. I USA , denne skapningen lever i porsjoner av Arizona, New Mexico, Utah, Nevada og California. Gila-monsteret har giftkjertler i kjeften der dets toksiner strømmer inn i det åpne såret som resulterer når det biter sitt byttedyr. Det har en tålmodig bite, men er sjenert og sjelden sett av mennesker i naturen. På en gang ble det antatt at Gila-monstre var nattlige dyr, men dette er ikke tilfelle. Voksne er aktive tidlig på morgenen og igjen på sen ettermiddag, men unnslippe varmen Dagens opphold ved å bo i underjordiske grotter. Det er anslått at Gila-monstre bruker så mye som 98 prosent av sin tid under jorden i en inaktiv tilstand. De dvale i desember, januar og februar før de kommer ut om våren. vannet et Gila-monster tar s i er absorbert gjennom huden og er i byttedyr som det dreper og deretter spiser. I sin naturlige omgivelser kan Gila-monsteret leve så lenge som 20 år.