Hvorfor er Fossiler av svamp sjeldne?

 

Fossil Fungi

Svamp er en klassifisering av organismer som inneholder sopp, rust, smuts, puffballs, trøfler, moreller, mugg, gjær og andre mindre kjente organismer. På grunn av mangel på overveldende registrert bevis på fossile sopp, er studiet av disse fossilene en lav prioritet. Det er svært lite bevis på disse typer fossiler fordi de pleier å være mikroskopiske, noe som gjør deteksjon vanskelig. Svært få store sopporganer, som sopp, er blitt oppdaget og registrert.

Vanskelighetsgrad i identifikasjon

Det er vanskelig å fastslå taksonomien for fossile sopp og dens evolusjon fordi de fleste svampende vegetative tilstander mangler visse egenskaper som gir nøyaktige avlesninger . For eksempel er seksuelle tilstander av de fleste sopp små og kortvarige. De er også vanskelige å finne. De kan ekspandere til bergarter etter at steinene har blitt avsatt. I mellomtiden er moderne sporer, som er til stede i vannet og luften, vanskelige å skille fra gamle fossiler.

Fossil Dating

Til tross for disse vanskelighetene, har noen fungi fossiler blitt oppdaget og registrert. Svampe anses å være til stede under sen proterozoisk tid (900 til 570 millioner år siden). Noen av de eldste kjente fossile soppene som er bevart i amber, dateres tilbake 225 millioner år.