Definisjon av Endpoint Titrering

 

Hva er en titrer?

En titrant er rett og slett en væske med en kjent verdi som faller inn i en prøve eller titring, til titranten når sitt sluttpunkt. For eksempel kan en kjemiker i en metodeprøving for ammoniakk bruke 0,02 normal oppløsning av svovelsyre fra en kalibrert burette for å nøytralisere en grunnleggende, som i ikke sur, ammoniakkprøve. Når syredråpene snu løsningenes farge, blir endepunktet nådd. Titrantenes volum blir deretter registrert.

Titrand

Titren er væsken eller prøven som skal analyseres for en bestemt komponent som nitrogen eller klorid. Det er også det som titranten slippes inn for å prøve å opprette endepunktet for titreringen. Ofte må titranten gjennomgå en destillasjon eller fordøyelsesprosedyre før den titreres for komponenten i spørsmålet. Med andre ord, er endpointpunkttitrering bare en del av den vitenskapelige analysen.

Indikatorløsninger

Indikatorløsninger er ikke en nødvendig del av hver endepunkttitrering. Noen ganger er titanten farget på egen hånd og trenger ikke en indikatorløsning. Formålet med en indikatorløsning er å vise titreringens endepunkt. Dette er alt avhengig av pH-verdien av titranten. Når den når pH, hvor indikatoren endres til en annen farge, testen er ferdig.

Typer av endepunkttitreringer

Det finnes flere typer titreringer. Det vanlige syrebaseksemplet har et sluttpunkt når titranten er nøytral eller ved en pH som bidrar til indikator for å endre farge Oksidasjons- og reduksjonstitreringer har også et klart fargerikt sluttpunkt. I tillegg er det kompleksometriske titreringer som er avhengige av dannelsen av forbindelser ved tilsetning av titranten til den aktuelle løsning.

Typer av instrumentering

For de fleste titreringer er en kalibrert burette alt som trengs for å måle titranten. I andre tilfeller er det nødvendig med spektrometer. En spektrometer kan måle bølgelengden til en bestemt farge ved og før sluttpunktet. mes måling bestemmes av et termometer. I disse tilfellene er endepunktet faktisk en temperatur i stedet for en mengde titrant. En endepunkttitrering er en hvilken som helst vitenskapelig metode som bruker en titrant, titrand og noen ganger en indikatorløsning for å kvantifisere mengden av reaktant i en flytende substans. Endepunktet er når nok titrant har blitt tilsatt til titranten for å lette en fargeendring eller endepunkt. Reaktanten kan kvantifiseres fordi konsentrasjonen av titranten er kjent og volumene av alle oppløsninger registreres. En endepunkttitrering bruker en beregning for å bestemme konsentrasjonen av reaktant i løsningen. Hver metode krever en unik beregning for å finne resultatet.