Slik beregner du strøm fra spenning og strøm

 

Beregning av strøm fra spenning og strøm

1.

Bestem spenningen ved hjelp av et voltmeter. For å bruke en voltmeter, sett den sorte sonden inn i den positive utgangen og den røde sonden i den negative utgangen og les skjermen. Voltmeteret kan for eksempel lese fire volt.

2.

Bestem strømmen ved hjelp av et multimeter. Still multimeteret til forsterkerfunksjonen, sett den sorte sonden inn i den positive utgangen og den røde sonden i den negative utgangen, og les skjermen. For eksempel kan multimeteren lese 0,5 ampere.

3.

Multipliser voltene med forsterkerne. I dette eksemplet er flere fire volt med 0,5 ampere; Resultatet er to watt, som er kraften.

Tips og advarsler

  • Kontroller at enhetene er konsistente. Spenningen måles i volt, strømmen måles i forsterkere, og effekten måles i watt.
  • Vær forsiktig så du ikke forvirret kilowatt med watt. Kilowatt er tusen watt.
  • Å vite hvor mye strøm som skal genereres er veldig viktig. Hvis det oppstår for mye strøm, kan enheten som blir drevet ødelegges, mens for lite strøm vil føre til at enheten ikke klarer seg eller ikke utfører noe i det hele tatt. Forstå hvordan du beregner strøm, som tilsvarer spenningstider nåværende, vil sørge for at riktig mengde strøm er levert.