Slik finner du en agent for boken din

 

1.

Lag noen notater om boken din. Hvordan blir det kategorisert? Er det en fotobok for barn, eller en lovlig thriller for voksne mystery elskere? Hvor vil du se det i bokhandelen? Opprett en liste over begreper som beskriver manuskriptet ditt.

2.

Ta listen over notater om boka til bokhandel og finn lignende bøker. Hvilken del er de i? Ta en hel stabel med lignende titler og sett deg ned med notatboken din. Legg merke til publiseringsinformasjonen som er oppført i hver av disse bøkene, og hvor som helst den er oppført, vanligvis under bekreftelser, noter agenten å bli takket. Ikke forlat butikken uten en liste over 15 agenter skrevet ned.

3.

Gå hjem og Google alle agenter på listen. Finn ut hvem som fortsatt jobber der, og hvem som har forlatt. Begrens søket ved å lese rundt på deres nettsider. Les retningslinjene for innsending, og se om de kan fungere for deg. Nå tilbringe tid på nettforskeragenter på agentquery.com og utgiverens markedsplass. Utvikle en liste over 15-20 agenter som noen ganger selger bøker som ligner på deg i emne eller stil eller sjanger, og skriv et spørrebrev.

Tips og advarsler

< li> Følg de spesifikke retningslinjene som er stavet ut på hver av de potensielle agentens nettsider - følg dem til en T.
  • Unngå stave- og grammatiske feil i spørringsbrevet ditt.
  • Gjør Ikke send trakasserende oppfølging av telefonsamtaler til agenter etter at du har sendt forslaget ditt.
  • Når du er ferdig med å skrive boka, er det neste skrittet mot publisering å finne en god agent for å representere prosjektet. Her er en enkel, enkel veiledning om hvordan du begynner å søke etter den beste agenten for boken din.