Hvorfor gnister Wintergreen Mints i munnen din?

 

Triboluminescence

Vintergreen minter av alle typer avgir lys når candy er bitt inn. Lyset kan være veldig svakt, men det kan noen ganger være spektakulært. Effekten, kalt triboluminescence, skyldes den elektriske ladningen som bygger opp i den krystallinske strukturen av sukkeret i candy. Triboluminescensen oppstår når den elektriske ladningen blir voldsomt frigjort da strukturen av krystallene er ødelagt. Selvfølgelig er det ikke sukkerholdige godterier som produserer dette lyset, når noe er revet eller ødelagt, kan det samme oppstå. Når atomer blir tvunget voldsomt, mister de en større del av deres elektroner langt raskere enn normalt. elektronene søker etter balanse, spretter de rundt til de finner et sted å hvile.

Wintergreen Oil

Når atomene knuses, blir elektronene tvunget ut av deres atombaner. Disse elektronene kolliderer med luftmolekyler og elektronene overfør en del av sin energi i kollisjonen. Fordi det er et overskudd av energi, utgis en del av den energien som synlig lys. Med vintergrønne mynter er dette synlige lyset lystblått, og mens det ikke er mye av det , det er ekstremt lyst. Jo flere stykker candy som knuses på en gang, desto større er atomskaden, og jo mer spektakulære lysshowet. Vintergrønne mynter vil gi større enn normalt antall synlige lys fordi vintergreenoljen er fluorescerende. Oljen i candy avgir lyset som har lengre bølgelengde, og lettere sett av det menneskelige øye. Den interessante tingen om vintergreenoljen er at den absorberer kortere bølgelengde lys som vanligvis sendes ut og avgir lengre bølgelengder på plass. Det er derfor vintergrønne candies vil gi en mye sterkere 'gnist' enn andre candies.

Rekreasjon

Det er mulig å gjenskape dette i noe mørkt rom, men candy må være frisk og må ha absorbert så lite fuktighet som mulig. Fordi det er absolutt nødvendig at candy forblir veldig sprøtt, er individuelt innpakket stykke candy langt mer sannsynlig å produsere fortellingsgnisten enn de som har blitt pakket mye.