Livssyklusen av maur

 

Egg

En maur egg er liten, bare ca 1 mm lang. Dronningen maur bryr seg om den første batchen av egg, men når de nye voksne kommer frem, tar de over på barneplikter, slik at dronningen kan konsentrere seg om å legge flere egg.

Larva

Myr larver ser ut som ormer. De har ingen ben, ingen øyne og stole på arbeidermyrene i kolonien for å mate dem. Etter hvert som de vokser, smelter de og skyller huden for å imøtekomme deres økte størrelse.

Pupa

En puppe er cocoonfasen av myren. Larvene i noen arter vil spinne webs rundt seg selv i kolonienet for å fullføre sin transformasjon til voksne. Andre myrsarter har pupper som er mer som bløtfulle voksne som bare trenger kort tid i nesen for å danne sitt harde ytre skall.

Voksen

En voksen myr vises omtrent seks til ti uker etter at egget er lagt. Hvis egget befruktes, er voksen en kvinne og vil bli med i kolonien som en arbeidstaker eller en solid myr. Unfertilized eggs blir mannlige maur, hvis eneste formål er å gjødsle flere egg på kort levetid på om lag to uker.

Morsomme fakta Myrer i Amazonas har vært kjent for å bruke slavearbeid ved å rive rederne til andre myrer arter som fanger opp puppene, som da kommer ut av kokongene i interloperens nest, villig til å jobbe for den nye koloni. I noen tilfeller blir raiderne så avhengige av slaver at de vil sulte uten dem. Myrer er koloniinsekter i samme rekkefølge som hveps og bier - Hymenoptera. De finnes i varierte økosystemer over hele verden, fra ørkener til nær arktisk. Deres samfunn består av 'kaster', grupper som har spesialiserte oppgaver for å sikre suksessen til kolonien.