Hvordan produsere elektrisitet fra grønnsaker

 

1.

Skru potet for å fjerne smuss. Smuss kan komme på ledningene og forhindre at strømmen strømmer.

2.

Stik neglen i potet slik at 1 tomme fremdeles stikker ut. Pakk en 3- eller 4-tommers lang kobbertråd 1 tommers inn i poteten i nærheten av neglen, men ikke la dem røre.

3.

Sett på hodetelefonene. spissen av hodetelefonkontakten til neglen, og rør deretter kobbertråden til metallet på toppen av jacket. Du bør høre et lite klikk som strømmen flyter.

4.

p> Flytende elektrisitet er dannet av væsken i potet som danner en strøm mellom de to forskjellige metallene i neglen og ledningen. Når du berører dem til hodetelefonkontakten, fullfører du kretsen og hører strømklikk.

< p>

Tips og advarsler

  • Berør spikeren og ledningen til en lommelyktpære for å se om den lyser. Du må kanskje lage to til tre potetceller og feste dem til lyspære for å få det til å fungere.
  • Du kan produsere strøm fra grønnsaker og frukt som et vitenskapseksperiment eller bare for moro skyld. Poteter er mest brukte, men epler, sitroner og andre grønnsaker kan også brukes. Du vil lage en elektrisk celle med vegetabilsk. Flere celler koblet sammen er hvordan batterier er laget. Eksperimentering med forskjellige grønnsaker vil lage celler av forskjellig kraft som du kan sammenligne.