Metoder for resirkulering av plastbiter

  Amerikanerne kaster over 2 millioner plastflasker hver time, ifølge Clean Air. Flasker laget direkte fra den første runden av plast kalles virgin PET. Dette er viktig å merke seg. Virgin PET inneholder bare polyetylentereftalat, mens plastflis fra resirkulerte flasker inneholder små porsjoner pvc eller andre forurensninger. I tillegg bryter plastikkmolekylets opprinnelige struktur hver gang plastikkbrikkene blir brukt igjen.

Nye plastbeholdere

Selv om det kan virke enkelt, lager nye drikkebeholdere fra gammelt vann flasker er en kompleks prosess. Plastflisen må komme fra jomfru PET. I tillegg til å bli smeltet, er plastflisen kjemisk brutt ned i komponentene sine. Dette kalles depolymerisering. Urenhetene fjernes og plasten settes sammen og sendes til en ekstruder som danner de nye flasker. Ikke bare fjerner denne prosessen pvc og andre tilsetningsstoffer, det dreper eventuelle bakterier eller virus som kan være tilstede på den opprinnelige flasken. Hele prosessen kan ta så lite som 10 minutter for plastflisene å bli en ny flaske.

Ikke-matvareplasma Plasma

Dette er den vanligste bruken for resirkulerte plastflis. Siden plastflisen sjelden er helt klar, er det lettere å legge til fargestoff og gjøre plastflasker farget. Mange sjampo, balsam og rengjøringsmidler til husholdningen selges i flasker laget av delvis resirkulert materiale. Men resirkulert plast stopper ikke der. Blyantboksene, lagerbøylene og til og med datamaskinemballasje er alle en del av resirkuleringssløyfen. Plastflisene transporteres til plastfabrikkene hvor de omsmeltes på stedet, kombinert med jomfruhvete og dannet til deres nye former.

Stoff

En annen bruk for plastflis er stoff. Siden de fleste plastflisene er hvite eller lyse brun, bruker de fleste resirkulerte stoffer kraftige farger for å skape lyse, levende farger. For å lage resirkulert stoff, er plastflisen smeltet og ekstrudert i fine plastfilamenter. Disse filamentene er viklet sammen for å danne tråden eller gården og til slutt vevd i stoff. En av de mer populære stoffene laget av plastflis er polar fleece.

Byggematerialer

De vanligste Plastflisene er smeltet og formet til planker eller ark. Disse brikkene kan brukes på samme måte som tømmer for å bygge lekeplasser, piknikutstyr og værbestandig skilting. e av resirkulerbar plast kan brukes. Det er liten bekymring for pvc eller tilsetningsstoffer når plasten brukes til bussbenker, dekkplankering eller parkeringsstopp.