Hva er polyklonale antistoffer?

 

B Celleproduksjon

Når en invaderende mikrobe kommer inn i kroppen, er den første immunresponsen fra naturlige drepeceller som ødelegger mikroben. Men da infeksjonen vokser, utløser den kroppens immunkaskader. B-celler begynner å lage monoklonale og polyklonale antistoffer. Disse antistoffene inaktiverer toksiner og andre ting som er skadelige for kroppen, samt fester til cellens vegger av bakterier. Belegget gjør det mulig for killerceller som makrofager å smelte mikrobeen lettere og hjelpe til med nedbrytingen av den cellulære strukturen.

Monoklonal vs Polyklonal

Monoklonale antistoffer er spesifikke for en type antigen. Fordi de er høyt spesialiserte mot et cellulært protein, er de mer effektive mot spesifikke sykdommer. For eksempel er monoklonale antistoffer brukt mot kreftceller for å ødelegge svulstene og holde de friske cellene intakte. Omvendt gjenkjenner polyklonale antistoffer flere variasjoner av mikrobeantigener. Virus og bakterier muterer og endre proteiner på deres overflater, der antistoffene fester. Endring i struktur gjør det vanskelig for monoklonale antistoffer å gjenkjenne e variasjoner. Polyklonale antistoffer er imidlertid godt egnet til å knytte seg til variasjoner i disse antigenene.

Laboratorieoppretting

Polyklonale antistoffer opprettes i laboratorier som studerer sykdom og immunitet. De er skapt ved å injisere et laboratoriedyr som en rotte, mus eller kanin med et antigen. B-celler oppretter antistoffer for å bekjempe infeksjonen, og en forsker fjerner blod fra dyret. De polyklonale antistoffene renses og brukes til testing mot mikrober som virus og bakterier.

Immunoassay-teknikker

Polyklonale antistoffer brukes ved testing av immunrespons gjennom mikroskopi. Fluorescerende markører blir lagt til de polyklonale antistoffene og injisert i et laboratoriedyr. Antistoffene belegger og angriper mikrober og blir oppslukt av immunceller. Den engulfede mikroben med vedlagte antistoffer kan ses av forskere med et fluorescerende mikroskop.

Vaksinestudier

Polyklonale antistoffer brukes i studier for vaksiner, spesielt mot hemorrhagingvirus som Ebola. T-celleimmunresponsen er viktig når man forsvarer kroppen mot dette viruset, og er mer effektivt når polyklonale antistofflabteknikker brukes. Antistoffer er proteiner skapt av B hvite blodlegemer som brukes av immunsystemet for å bekjempe infeksjon. B-celler oppretter antistoffene som belegger invaderende mikrober og tillater morderceller, kalt makrofager, å kaste inn og ødelegge de fremmede cellene. Fordi invaderende celler har flere isotopiske antigener, er en linje med monoklonale antistoffer ikke så effektiv. Kroppen produserer polyklonale antistoffer som gjenkjenner forskjellige variasjoner av det samme antigenet på en invaderende mikrobe. De er essensielle i immunitet.