Magnetisk lagringstetthet

 

Harddisk

Den første harddisken, den kjøleskapformede IBM-modellen 350, lagret data på 10.000 biter per kvadrat-tomme. I dag er palm-sized disker tett på mer enn 300 milliarder databit per kvadrat tommer.

Tape

I motsetning til harddisker, som pakker data inn i et område, registrerer magnetbånd biter i en lang lineær streng. Tidlige båndstasjoner hadde en tetthet på 100 biter per kvadrat tommer. Nyere teknologi kan registrere 124 000 biter per kvadrat tommer.

Diskett

Disketter gikk også gjennom en progresjon med økende lagringsdensiteter som kulminerte i lomme- Størrelse på 3,5 tommer disketter, som lagret opptil 17.434 bits per kvadratmeter.

Kredittkort

Magnetstrippen på kreditt- og debetkort har tre horisontalstapede spor registrert i forskjellige tettheter. spor har en tetthet på 210 bits per tomme. Mellomsporet lagrer 75 bits per tomme. Nesten hvert år har ført framskritt i datamaskinens evne til å lagre data. I 2010 kan en typisk harddisk lagre mer enn ett terabyte eller trillion datategn. Den magnetiske lagringsdensiteten til platene har økt med en million ganger siden 1950-tallet.