Hvordan beregne brønnvolumer

 

1.

Mål diameteren til brønnen i føttene og ta opp denne verdien. Vi vil kalle denne verdien 'd.'

2.

Mål dybden på brønnen. Vi vil kalle denne verdien 'D'. Dette kan gjøres ved å binde en liten vekt til den ene enden av en lengde av streng og senke den inn i brønnen til du føler at den treffer bunnen. Trekk deretter strengen og vekten opp fra brønnen og mål lengden på strengen. Dette vil være den totale dybden av brønnen.

3.

Bruk følgende formel til å beregne brønnenes volum:

V = (( n * D2) / 4) * d

Hvor: n = pi = 3,1416; D = diameter av brønn i føttene; d = dybde i brønnen i føttene; V = brønnvolum. Sett verdiene som er samlet inn i ligningen, og beregne brønnvolumet.

4.

Vurder følgende eksempel:
En 70 fot dyp brønn med en 2 fot diameter vil ha et brønnvolum på 219,87 kubikkmeter.

V = (3.1416 * (2) (2)) / 4 * 70 = 219,87 kubikkmeter

Tips og advarsler < / h4>

  • Du kan også finne standardiserte tabeller som har en rekke forskjellige brønndiametere og dybder sammen med den tilsvarende mengden betong som vil være nødvendig for å koble brønnen.
  • Selv om det kan virke som en beregning som er unødvendig og sjelden brukt, er godt volum faktisk viktig for et par grunner. Dette tiltaket brukes til både å bestemme mengden materiale som vil bli nødvendig for å koble brønnen og den nødvendige mengden desinfeksjonsmiddel til brønnen. Følgende trinn viser hvordan du beregner brønnvolum hvis du finner det nødvendig å plugge eller desinfisere brønnen din.