Livssyklus av en Lady Bird

 

Eggfase

Voksenfuglfuglklynger og dvale for vinteren, beskytter seg under stein, treformasjoner eller andre beskyttede områder. Om våren sprer de voksne seg (men ofte gjenstår i grupper som de er gregarious) på jakt etter mat og steder å legge eggene sine.

Larvfase

Hun kan legge opp til 1000 egg opp til tre måneder. Eggene, klynget på blader og stilker, klekker seg inn i larver om en uke. Larvene utvikler seg deretter gjennom fire larvstadier (kalt instar) i løpet av 20 til 30 dager.

Pupal Stage

Den siste larvalinstar legger seg til et blad eller en annen overflate for å forberede seg til pupilstadiet. Pupering kan vare hvor som helst fra tre til 12 dager før voksenfuglen (imago) kommer fram.

Voksenfase

Voksne damefugler kan bo hvor som helst fra noen få måneder til mer enn et år, og produserer en til to generasjoner per år. Mye av livssyklusen avhenger av klimaet og matenes overflod av deres geografiske region.

Morsomme fakta Damefugler brukes ofte som naturlig skadedyrsbekjempelse i hager og frukthager, da de spiser på skadedyr som bladlus, midd og insektegg. Imidlertid er noen få arter av damefugler betraktet skadedyr selv, som den meksikanske bønnebaggen, fordi de spiser på planter og beskytter avlinger. Også, som noen arter overvintrer i eller nær hus, kan de skape noe ubehag for eller til og med allergiske reaksjoner i huseiere. En damefugl, også kjent som ladybird, nyfugl eller damebille, er et medlem av billefamilien. Selv om vingedekselet kommer i en rekke farger, har den en tendens til å bli best kjent med et rødt vingerdekke med svarte markeringer.