Slik beregner du strøm i en krets

 

Instruksjoner

1.

Undersøk kretsen forsiktig. Nettoeffekten må likne nettstrømmen. Energi trekkes fra strømkilden og overføres til andre komponenter eller enheter, og blir deretter slettet eller endret til en annen form.

2.

For hvert kretselement velger du riktig ekvation. For alle elementer, P = VI. Motstandere og resistive enheter kan i tillegg ha sin kraft beregnet ved hjelp av enten I ^ 2 * R eller V ^ 2 / R. Hvis det tas hensyn til den interne motstanden til et batteri, må du også bruke I ^ 2 * r.

3.

Om nødvendig, bruk Kirchoffs regler for å finne total Kretsens spenning eller strøm. Kirchoffs regler angir at totalspenningen i den totale spenningen er ute, og den totale strømmen som kommer inn i en kryss, må være lik totalstrømmen som gir et kryss.

4.

For en krets som bruker vekselstrøm, beregne du gjennomsnittskraften ved å bruke rotmiddelfelt- eller RMS-verdiene for strøm- og spenningsligningene i trinn 2.

5.

> For eksempel, anta at du har en krets med et 12 V-batteri koblet i serie til en 10 Ohm motstand og en 1,5 V mini-lampe. Ved å bruke Kirchoffs regel finner vi at strømmen som går gjennom kretsen, er 12 V - I * 10 Ohm + 1,5 V = 0. Dette forteller oss at I = 1.05 A.
Strømmen som spres av motstanden, er jeg ^ 2 * R = (1,05 A) ^ 2 * 10 Ohm = 11 W i signifikante tall.
For mini-lampen er strømmen forsvunnet VI = 1,5 V * 1,05 A = 1,6 W.
Total effekt spalt av motstand og minilampe er 11 W + 1,6 W = 12,6 W i signifikante tall.
For batteriet er strømmen overført VI = 12 V * 1,05 A = 12,6 W. Merk at strømmen ut er lik kraften i.

For å beregne elektrisk strøm for en krets, er alt du trenger å huske, at strømmen som trekkes fra kilden, må være lik strømmen som forsvinner av komponentene inne i kretsen. Du kan også finne det nødvendig å bruke Kirchoffs regler for å finne spenningen eller strømmen inni.