Hvordan lage et batteri med kvartaler

 

1.

Bland litt eddik og lite salt i en bolle. Eddik er eddiksyre og alle syrer kan brukes som elektrolytt. Svovelsyre er i bilbatterier, og kan spise kastet klær og brenne hud - i motsetning til eddik, som du legger på salaten din.

2.

Klipp ti sirkler i størrelsen på et kvartal i oppblåst papir og suge dem i skål med eddik og salt.

3.

Kutt ti sirkler i samme størrelse som blottpapirkirklene i folien. Ved maskeringsbånd festes enden av en ledning til undersiden av en folieplate. Det du nettopp har gjort er den negative terminalen. Nå må du stable blottpapirkretsene, folieskivene og kvartene i denne bestillingsfolien, papir, mynt, folie, papir, mynt. Hver kombinasjon av disse tre delene er et lite batteri selv, men selv for et lite LED-lys trenger du ganske mange.

4.

Når du har en stabel, kan du legge ved en ledning til den siste mynten med tape og den ene siden av ledningen til den andre siden av batteriet. Nå kan du telle LED-lyset ved å holde midten av ledningen til medaljen av LED-lampen.

Tips og advarsler

  • Hvis du holder ledningen og lyset sammen for lenge det kan bare bli varmt.
  • Et batteri på det enkleste er en katode (den positive enden), en anode (den negative enden) og elektrolytten (delen i midten). Elektrisitet er bevegelsen av elektroner, egentlig små negativt ladede partikler.