Hvordan sette opp en eBok på min nettside

 

1.

Lag din PDF-fil ved hjelp av en PDF-maker av ditt valg. De fleste ebøker som er distribuert fra individuelle nettsteder, er i PDF-format fordi det er fortsatt den mest allsidige. Det kan leses på en ebook-leser eller direkte fra dataskjermen med et attraktivt format. Hvis du har en pakke med flere e-bøker, legg dem inn en Zip-fil ved hjelp av WinZip.

2.

Gi din ebook-fil et kodenavn og skriv det ned et sted slik at du ikke glemmer det. Hvis din ebook kalles Fishing Tips og filen din er fishingtips.pdf eller fishingtips.zip er det for enkelt for noen å gå direkte til nedlastingssiden uten å betale for eBok. Navn det som 8hezk4.pdf (eller .zip) Velg noe helt tilfeldig som er umulig å gjette.

3.

Last opp din ebook-fil til din webserver. Du trenger ekte web hosting for dette, ikke et freebie-nettsted. Nettstedets kontrollpanel, tilgjengelig via webhost. Følg webvertenes instruksjoner for opplasting av filer. Alle webhoste er forskjellige.

4.

Sett e-boken din i en mappe i filbehandleren. Igjen, følg webhostens instruksjoner om hvordan du administrerer og bruker filbehandling, fordi de er alle litt forskjellige. Sett ebøker i en mappe som heter noe som 'ebøker' som vil gi deg en katalog for å lage filnedlastingslinken. Filnedlastingslinken din vil se slik ut: http://www.yoursitename.com/ebooks/yourbookfile.pdf

5.

Opprett en selgeside på nettstedet ditt. Inkluder informasjon om boken, et bilde av det og hvor mye det koster. Se på nettet på andre bøker og hvordan folk selger dem. En god salgsside vil gjøre forskjellen i mange salg i forhold til få salg.

6.

Sett opp et betalingsbehandlingsområde med nettsteder som Paypal eller Clickbank, slik at du automatisk blir varslet når betalingene er gjort og kan sende kunden nedlastingslinken. Noen selskaper vil tillate deg å automatiser denne prosessen med automatiske e-postmeldinger som kalles autoresponders.

Tips og advarsler

  • Et annet alternativ er e-junkie.com E-ju nkie har en handlekurv du kan integrere fullt ut på nettstedet ditt, samt en leveringsmetode som allerede er opprettet. De tilbyr også beskyttelse for å sikre e-bøkene dine mot tyveri.
  • Selv om det er best å distribuere e-boken din på så mange steder som mulig, om det er en gratis eBok eller en ebook du leter penger for, bør nettstedet ditt være det første stedet du legger det. Årsaken til dette er at Nettstedet ditt er ditt hub. Hvis noen finner deg et annet sted og liker hva du må si, vil de sjekke ut nettstedet ditt. Og hvis du lager mer enn én ebook, kan du ha alt du har tilgjengelig for dem med alle ebøker på nettstedet ditt.