Hva er Metal Spinning?

 

Expert Insight

Betraktet som en ekspert innen metallspinning, C. Tuells produserte boken 'Metal Spinning' på emnet der han sier: 'Spinning av metall i kompliserte og forseggjorte former, er en kunst fullt ut så vanskelig som noen håndverk, og mannen er virkelig en kunstner som kan lage kunstneriske og grasiøse skisser i metall, formene blir laget av ferdigheter og manipulering av håndverktøy alene. '

Formål

Spesialiserte elementer dannes av spinn metall. Disse kan inkludere slike ting som en-of-a-kind varer, dykkingstanker (som må være sømløse) og kokekar. For håndverkeren kan kreativitet inkorporeres i metallkoker, lamper eller eksklusive design.

Funksjoner

Metallspinn gjør bruk av metall som kan formes eller bøyes uten å bryte. Disse typer metall inkluderer messing, stål, rustfritt stål, kobber, aluminium, sink, titan, industrielle legeringer, jern, nikkel og magnesium. Etterbehandlingen kan ha et polert utseende eller ikke. Produkter fra disse metallene kan hånddesignes eller datamaskindesignet.

Typer

Metallspinning kan gjøres manuelt, hydraulisk assistert eller ferdig, helt av maskin. Et metallprodukt laget gjennom spinning kan endres med letthet. Bredden og dybden til et objekt som dannes, bestemmes av dreiebenkenes størrelse og verktøyene som er tilgjengelige for spinneren.
Modellene eller skjemaene varierer fra enkle til svært komplekse. En intrikat design kan kreve bruk av flere skjemaer, men en enkel kan gjøres uten et skjema. Hvis designen er komplisert, kan is brukes til modellen. Det smelter ganske enkelt når metallformen oppnås. Metallet for varmt spinning oppvarmes med en lommelykt for å gjøre det lettere å forme.

Prosess

En høyhastighets dreiebenk brukes i metallspinning. En modell eller form av sluttproduktet (kalt en dorn) er plassert på dreiebenken. Typen av metall - i form av et rør eller en metall sirkelplate - er valgt og festet til dreiebenken. Både metallet som skal formes og dornen spinner. Trykk på spinnmetallet, noe som gjør at den passer overens med modellens form. Metal spinning, også referert til som spin forming, er en teknikk for å danne metall som har blitt brukt siden antikken. Som ved spinn av et potterhjul gjør det mulig å forme eller danne et flatt, sirkulært metallstykke i en rekke former og størrelser. Denne spesielle metoden for metallbearbeiding imøtekommer behovet for spesialiserte deler i ulike bransjer . Metallspinning er også en kunstform som kan resultere i unike håndlagde gjenstander.