Hvordan skrive et barns bildebrettebok

 

1.

Bestem hvilken type brettebok du vil skrive. Oppgi flere ideer for kategorien. Dette bør inneholde illustrasjonsideer eller forslag til unike konsepter for å formidle handlingens og budskapets historie.

2.

Sett opp en grunnleggende historie i grovformet form. Denne oversikten bør inkludere plottepunkter. Hvis du forteller en historie, bør det være en klar start, midt og slutt. Hvis du skriver om rutiner, så identifiser de forskjellige sidene du vil inkludere i boken din. For eksempel vil en bok om en bedtime rutine ta leseren gjennom de forskjellige tingene et barn vil gjøre for å gjøre seg klar for å legge seg.

3.

Skriv boken. Med mindre du er en dyktig illustratør, så vel som en forfatter, forventer du ikke å kunne gjøre kunsten til boka selv. De fleste bokutgivere vil ansette sine egne illustratorer. Hvis bildene er en viktig del av historien, gi en Kort beskrivelse av typen illustrasjon du ser på hver side.

4.

Proofles historien nøye. Sjekk ordtellingen. Pass på at hvert ord er nødvendig for historien. Husk at bildene vil fortell mye av historien.

Tips og advarsler

  • De fleste agenter og utgivere foretrekker at du har tre eller fire ferdige brettspill eller bildebøker før du begynner å spørre dem. Ta deg tid til å polere innsendingene dine før du prøver å få brettbøkene dine publisert.
  • Barns brettspill har spesifikke retningslinjer og formål. Utgivere leter etter tekster som vil appellere til babyer og svært små barn. Reglene er forskjellige fra å skrive en bildebok eller roman. Det er viktig å forstå retningslinjene før du begynner. De fleste brettspill er kortere enn 400 ord. De knytter sammen et konsept, fortell en kort historie eller lærer barn. Bildene er en viktig del av historien.