Hva er en trykkavlastningsventil?

 

Grunnfunksjoner

Trykkavlastningsventiler kan løst grupperes i to typer etter funksjon: ventiler som tjener til å tillate videre systemoperasjoner og ventiler som tjener til å avslutte systemoperasjoner.

Operasjon Vedlikehold

Trykkavlastning ventiler som opprettholder drift, frigjør trykk for å tillate et system å fortsette å operere trygt og kontinuerlig til tross for en overtrykkstilstand som kan forårsake skade på systemet dersom det ikke ble redusert. Et eksempel er luftbremsesystemet i en lastebil eller et tog. Hvis trykket i boostertanken og luftbremselinjene klatret for høyt, ville trykkavlastningsventilen frigjøre noe trykk, men ikke nok til å hindre normal bremsing, noe som kan være like farlig som en brennstoff.

Operasjonsterminering

Driftstrykkventilavlastningsventiler lindrer alt trykk i et system, som vanligvis tvinger terminering av normal drift av systemet. Slike systemer benyttes når den eneste overhengende fare er en hendelse forårsaket av overtrykkstilstanden. Denne typen system er vanlig i mange industrielle applikasjoner som atomkraftverk, hvor overtrykk av et reaktorkjølesystem kan føre til katastrofale feil. Slike situasjoner krever avstengning.

Driftsmoduser

En rekke trykkdriftsmoduser eller algoritmer for å definere trykkavlastningsventil aktivering inkluderer en på-bryter, hvor ventilen er helt lukket eller helt åpen. Det finnes også ventiler som smelter ut produksjonen over et proporsjonalt område, for eksempel 80 til 100 pounds per kvadratmeter. Til slutt er det ventiler som kommer til fulle på et høyt sett og holder seg helt til de når et lavt punkt eller ikke noe punkt.

Konstruksjon

Trykkavlastningsventiler er tilgjengelige i mange applikasjoner, inkludert de som brukes i varmtvannstanker, verkstedskompressorer og tanker, og trykkkokere på kjøkkenet. Det finnes også spesialdesignede ventiler for industrielle applikasjoner.

Vanlige applikasjoner

Trykkavlastningsventiler som brukes i sikkerhetsutgivelser for kryogene systemer, dampkjeler, varmesystemer, trykkluftsystemer og ethvert system der det brister eller ødelegger, kan forårsake skade som et resultat av overtrykk. Trykkavlastningsventiler forhindrer overtrykkskader, rupturer og eksplosjoner i fartøy, rør, pumper og andre trykkbeholdere som holder væsker eller gass. De er utformet for å være enten forhåndsinnstilte eller justerbare til et ønsket avlastningspunkt hvor den helt forseglede ventilen åpnes for å tillate utslipp av gassen eller væsken, reduserer eller eliminerer internt trykk. De er utbredt i hver beskrivelse av industri-, transport- og hjemsted.