Forskjellen mellom muslinger og østers

 

Habitat

Funnet i alle hav, lever østers normalt i grunne kystvann, hvor de danner store grupper --- kjent som kolonier, senger eller rev --- på stein eller havbunn. Ferskvannsmuslinger lever på bunnen av elver, innsjøer, dammer, reservoarer eller bekker; marine arter lever på steinete kyster av tempererte hav. Både ferskvann og marine varianter klynger i grupper kalt senger.

Bevegelse

Både marine blåskjell og ferskvannsmodeller kan bruke en muskulær appendage, kalt en fot, for å flytte til en annen posisjon. Østers, med mindre de løses av bølger, forblir løst på samme sted hele deres voksne liv.

Procreation

For å gjødsle eggene sipper kvinnelige muslinger mennene til seg selv. Så, som noen arter av østers, de holder deres befruktede egg i gjellene til eggene utvikler seg til larver og slippes ut i vannet. De fleste kvinnelige østers slipper eggene sine i vannet, hvor de befruktes av menns sæd og utvikler seg til larver.

/ h2> Ferskvannsmuslinger produserer perler som brukes til smykker. Sann østers gjør det imidlertid ikke. Den såkalte perleøstersen tilhører faktisk en annen familie med toskallede bløtdyr.

Livstid

Muslinger har en lengre levetid enn østers, med noen ferskvannsarter som lever opp til et århundre. Østers, derimot, lever opptil 20 år --- og så bare i fangenskap.

Utseende

Ifølge National Geographic Society er østers vanligvis hvitt-grå og enten oval- eller pæreformet . De varierer i lengde fra 3 til 14 tommer. Muslinger kommer i et større utvalg av farger og former og kan vokse opp til 9 inches lang. Selv om du deler noen trekk, er østers og blåskjell forskjellige typer toskallede bløtdyr. Ikke bare varierer de i ulike fysiske egenskaper, men østers er strengt marine vesener, mens blåskjell kommer i både ferskvann og marine varianter.