Hva er geofysikk?

 

Geofysikk i fast jord

Geofysikkens grener som omhandler de faste delene av Jorden, håndterer noen av de mest mystiske av planetens prosesser. Noen forskere --- geofysikere i fast jord og strukturgeologer - Seismologer studere jordskjelv, mens vulkanologer studere vulkaner. Geomagnetister studerer jordens magnetfelt. Mange geofysikere i fast jord er involvert i å finne ressurser som olje, mineraler og malm. Disse forskerne kan være petrologer eller økonomiske geologer. Geodesistene kan kartlegge jorden og forandre seg så nøyaktig at de kan spore bevegelsene til tektoniske plater.

Geofysikk og vann

Noen geofysikere arbeider med prosessene på jorden som involverer vann, og med disse forskerne i andre felt som arbeider med vann De som studerer effekten av ferskvann, inkludert underjordisk vann, sammen med regn og snø kalles kollektivt hydrologer. De som arbeider for å forstå havene og landskapene under dem er kollektivt kalt oceanografer. Vann har en effekt på verden i stor skala --- for eksempel i å forme land, påvirker vær og dikterer livet.

Geofysikk og luft

Vi kan se noen av de store prosessene som involverer luft og atmosfære når orkaner truer land og derved skaffe seg mye nyhetsdekning. Forstå og forutsi vær, eller solens effekt på atmosfæren eller global oppvarming --- disse oppgavene håndteres av atmosfæriske forskere, meteorologer og atmosfæriske kjemikere. En forståelse av geofysiske prosesser er nødvendig for å forstå og forutsi disse fenomenene samtidig som de finner løsninger som beskytter luften mot oss og oss mot hendelser som stammer fra atmosfæren.

Space and Geophysics

I likhet med at jorden er underlagt fysikk og geologiske prosesser, er det også andre planeter, måner, kometer, asteroider og meteoroider. Forståelse og utforsking av andre himmellegemer hjelper oss med å forstå jorden for seg selv og som en del av et større system. Planetariske forskere er de som utforsker disse andre verdenene ved hjelp av satellitter, sonder og teleskoper, og også noen ganger prøver av utenomjordisk materia som meteoritter og månen bergarter. De som undersøker solen og rommet --- for eksempel undersøker solstråler, samspillet med solen med th Jordens magnetiske felt, årsakene til magnetiske stormer og lignende --- kalles sol- og romfysikere.

Geofysikk og liv

Livet på jorden og ethvert mulig liv i andre verdener utviklet seg under påvirkning av fysiske lover og jordens geologi. Studerende fenomener ved livets skjæringspunkt med geologi, fysikk og / eller kjemi, er utsynet til biogeologer og biogeokemister. Astrobiologer studerer livsformer på bisarre steder som kokende vann eller syre, noe som kan føre til å finne liv i det som virker som ugjestmilde omgivelser på andre verdener. Paleobiologer kan sammenligne kunnskap om klimaendringer med fossilregistreringen, og bruke erfaringer til hva som skjer i dag eller hva som kan skje i fremtiden. Geofysikk er en jordfag som kombinerer geologi og fysikk. Det er med andre ord studiet av jordens fysikk og andre planetariske legemer. Planetary science er et eksempel på et felt der geofysikk er godt brukt, siden studiet av planeter i rommet krever krysset mellom geologi og fysikk. Geofysikk har mange grener, inkludert magnetisme, seismologi og meteorologi, så geofysikere jobber på mange områder, fra mineraler til å studere månen til arkeologi. Siden jordens systemer involverer bergarter, vann, luft og liv, og siden Jorden er en del av et system i rommet, kan geofysikere klassifiseres av hvilke av disse komponentene de spesialiserer seg på.