Slik bestemmer du pH i hårprodukter

 

1.

Bruk spesielle strimler av papir kjent som pH-papir for meget brede målinger av pH. pH-papir kan kjøpes for sure nøytrale og alkaliske forbindelser. Når du har dyppet inn i hårproduktet, endres papiret av farge avhengig av produktets pH. Deretter kan fargen tilpasses til en nøkkel (følger med pH-papiret) for å bestemme den omtrentlige pH.

2. Bruk en digital pH-meter for mer presise målinger. Selv om spesifikkene ved bruk av en pH-måler vil variere i henhold til modellen, er det grunnleggende det samme.

3.

Vask elektroden. Elektroden er vanligvis innkapslet i et glassrør og kan vaskes ved å sprute den med destillert vann.

4.

Forbered maskinen for kalibrering. Dette kan gjøres ved å trykke på 'cal' -knappen på maskinen og deretter senke elektroden i en av kalibreringsløsningene som følger med maskinen. Disse løsningene leveres vanligvis ved pH-nivåer på 4, 7 og 10, og er i spesialtilberedte flasker. PH-måleren må kalibreres i to forskjellige løsninger, men det spiller ingen rolle hvilke to som brukes.

5.

Fortsett med kalibreringen. Etter å trykke på 'Cal' -knappen , senk elektroden i en kalibreringsløsning. Når avlesningen på den digitale skjermen stabiliserer, trykk på knappen merket 'OK'. Gjenta dette ved hjelp av en annen løsning (for eksempel kalibrere først med pH 7-løsningen og kalibrere deretter igjen med pH 10 løsning.).

Vask elektroden med destillert vann, og gjenta deretter trinn 4 med en kalibreringsløsning med en annen pH.

7. < / p>

Vask elektroden med destillert vann og fordyp elektroden i hårproduktet. La lesingen stabilisere. Lesingen på pH-måleren er pH i hårproduktet.

PH-verdien av hårprodukter er en viktig egenskap som produsentene overvåker nøye. PH av et stoff er et mål på hvor sur eller alkalisk det er. Sebum, som er hårets naturlige olje, har en pH på 5, noe som gjør den litt sur. De fleste sjampo har en pH litt over det, mellom 5 og 7. Sjampo som markedsføres som pH-balansert, har generelt en pH-verdi nær det av sebum, noe som gjør dem mildere på skadet eller kjemisk behandlet hår.