Hvordan lage CD-etiketter

 

Hvordan lage CD-etiketter

1.

Slå på datamaskinen og åpne et grafisk designprogram, for eksempel Adobe Photoshop eller MediaFACE. Hvis du ikke allerede har et program av denne typen installert på datamaskinen, laster du ned et program på nettet. Last ned CD-etikettmaler for programvaren du bruker hvis de ikke kommer forhåndsinstallert for programvaren din. Pass på at du laster ned malen som tilsvarer de tomme papir-CD-etikettene du bruker. Bruk vanlige CD-etikettmaler fra Neato eller Avery.

2.

Lag bakgrunnen til CD-etiketten. Velg mellom solide farger, gradienter, mønstre eller fotografier. Ikke gjør bakgrunnen for komplisert eller hard på øynene, da dette kan avlede fra hovedinnholdet og teksten på CD-etiketten.

3.

Lag hovedinnholdet i CD-etikett. Pass på at utformingen av CD-etiketten tilsvarer innholdet på CDen. Hvis du designer en CD-etikett for et band eller en musikalsk kunstner, må du konsultere kunstneren for å finne ut hvilken type emne som passer for CD-etiketten. Bruk abstrakte tegninger, klippekunstbilder og fotografier for å lage hovedinnholdet på etiketten. Bruk bildefiltre for å justere farger og teksturer av hovedinnholdet på CD-etiketten. Velg et design som utfyller den runde formen på etiketten og det sirkulære hullet i midten av CDen.

4.

Sett inn titteltekst på CD-etiketten. Velg en skrift og farge for teksten som utfyller bakgrunnen og hovedinnholdet på CD-etiketten. Pass på at teksten ikke er så liten at den er uleselig eller så stor at den blokkerer den kunstneriske utformingen av etiketten.

5.

Skriv ut og bruk CD-etiketten. Bestem om designen din vil se best ut på en CD-etikett med en matt overflate eller en blank overflate. Pass på at du ordner CD-etiketten riktig med CDen din slik at designet er rettet rett på CDen.

Tips og advarsler

  • Bruk en datamaskin utstyrt med en diskplass som har LightScribe, LabelFlash eller en annen CD-etikettteknologi som er installert for å oppnå mer profesjonelle resultater på CD-etikettene.
  • Bruk favoritt CD-etiketter som inspirasjon til dine egne CD-etikettdesigner. < / li>
  • Bruk en CD-stomper for å hjelpe deg med å justere og bruke CD-etikettene.
  • Hvis du ofte brenner dine egne CDer, eller hvis du er grafisk designer eller kommersiell kunstner som jobber for et band eller produksjonsfirma, kan du få noen spørsmål om trinnene som er nødvendige for å designe dine egne CD-etiketter. Designe CD-etiketter krever tekniske og kunstneriske ferdigheter som er ganske ulikt andre kunstformer. Heldigvis kan en datamaskin hjelpe deg raskt og enkelt å lage CD-etiketter som ser profesjonelt og unikt ut.