Informasjon om store katter

 

Identifikasjon

Mens alle katter er medlemmer av familien kjent som Felidae, kan bare de store kattene brøle på grunn av hvordan benstrukturen i halsen er satt opp. Store katter er alle i slekten Panthera. Tigre, løver, leoparder og jaguarer er alle forskjellige fra de mindre kattene, fordi de når de spiser, vil de normalt ligge ned.

Tigre

Tigre er de største av de store kattene med den sibiriske tigeren som når vekter opp til 700 lbs. Gjenkjenne av sin oransjakke med svarte striper, har tigerens rekkevidde blitt sterkt redusert i moderne tid med populasjoner som eksisterer i India, Indokina, Russland og andre deler av Sørøst-Asia. Tigre kan bo i forskjellige typer skoger, sump og jungler. Tigre har vært kjent for å angripe, drepe og spise mennesker, men for det meste består deres diett av pattedyr, som hjort og ville griser, samt fugler, aper, fisk og annet passende byttedyr.

Lions

Leoparder Av de fire store kattene er leoparden den mest atletisk, det er i stand til å svømme, hoppe så høyt som 10 meter og løpe opp til 36 kilometer s en time. Leoparden har det største spekteret av de store kattene, som strekker seg fra det meste av Afrika til Midtøsten og vestover inn i India og Sørøst-Asia. Leoparden kan være så lang som 6 fot og veie 150 til 175 lbs., Noe som gjør dem de minste av de store kattene. Leoparder har tydelige, svarte flekker på jakken, noe som kan være en rekke farger fra kastanje til jet svart. Leoparder er veldig sterke. De vil drepe en antilope tyngre enn de er, og så ta slaktkroppen til et tre for å spise det.

Jaguar

Jaguar er den eneste store katten som bor på den vestlige halvkule. Mye som leoparder er jaguarer tyngre og mer muskuløse med kortere haler. Jaguarer er gode svømmere, og en del av kostholdet deres inkluderer caimaner og andre akvatiske skapninger. Jaguarer vil stalke deres steinbrudd og deretter bakhold det. Dyr som tapirer, capybaras og hjortarter blir vanligvis drept og spist av jaguaren, som lever fra den ekstreme sørlige ørkenen sørvest i USA gjennom Mexico og til nesten hele Sør-Amerika. Ørkener, regnskoger, sump og grøntområder kan alle støtte jaguarer. Når en naturforsker bruker begrepet 'store katter', refererer hun til de fire kattarter som kan brøle. Disse kattene finnes i forskjellige regioner i verden og varierer i størrelse. De store kattene er rovdyr, som alle er katter, og lever av jakt for det meste om natten. Alle fire av de store kattene har sett sitt antall nedgang, med tap av habitat og forfølgelse innenfor deres rekkevidde - mannen er hovedårsaken til dette.