Om Muskrats

 

Identifikasjon

Muskraten har et stort hode med svært korte ører som knapt kan sees. Frakken av dette halvvannskjøttet er vanntett for alle praktiske formål og består av tykk, myk pels. Fargen på frakken varierer fra nesten svart til mye lettere nyanser, men de fleste er bare en mørkere brun. Muskraten har en hale som nesten ikke har noe hår og er skalert og flatt. Mens fremre føttene er små, er bakfoten litt større og delvis webbed for å hjelpe muskraten svømme.

Størrelse

Muskrater, fra nesespissene til helt enden av deres lange haler, kan nå lengder på opptil to meter. En stor prøve kan veie fire til fem pund, men de fleste er betydelig lettere. Mens dette gjør dem omtrent fire ganger større enn den norske råtta, er det fortsatt mye mindre enn den største gnaveren, som er beveren. Nutria, som er en nært fetter til muskraten, er også større.

Geografi

Muskraten finnes overalt i USA og Canada hvor det er tilstrekkelig vannveier og våtmarker for å støtte den. Mens muskraten har blitt vellykket introdusert til deler av Sør-Amerika, Asia og Europa, er den bare innfødt i USA og Canada. Muskratene bor i elver, buktende bekker, sumper, innsjøer, dammer, myrer og kanaler. De kan trives der det er vannlevende vegetasjon å konsumere.

Kosthold

Muskrat har en diett som består for det meste av vannplanter. De vil gnave på og spise arrowheads, cattails, duckweeds, bulrushes, sedges og vannliljer. Hvis avlinger som alfalfa er tilgjengelige, vil de spise dem også. Kreps, snegler, salamanders, insekter, små fisk og frosker er også på menyen, men bare når plantematen blir vanskelig å finne.

Ekspert Insight

Hjemmet til en muskrat vil være en utgravet hule i en elvbredde eller en hytte bygget av planter, gjørme og pinner. Muskrathytter er litt som beavers, men i mye mindre skala. Muskratene bygger også små hytter der de skal kunne mates trygt i hele sitt territorium. Nattlig for det meste, muskrat tilbringer mesteparten av sin tid i sin hule når vintermånedene kommer på. Kan svømme så fort som tre miles i timen, muskraten kan gjøre et våtmarksområde mer befordrende for mange fuglearter ved å rydde ut mye av ugresset i vannet. Imidlertid kan for mange muskrater i et område tørke ut mye av plantelivet, og de blir ganske ubehag når de tyder på å spise avlinger. Muskraten er medlem av gnagerfamilien med det vitenskapelige navnet Ondatra zibethica. Muskratene bor i nærheten av vann og tilbringer mye tid på det foraging for mat. Navnet 'muskrat' kommer fra det faktum at disse skapningene er i stand til å produsere en mykt lukt med duftkjertlene de besitter, og fra det faktum at de ser ut som mye større versjoner av vanlige rotter ved første øyekast. I mange stater over USA er muskraten fanget for sin pels, som kan farget slik at den ser ut som den mye mer verdifulle minken.