Stroboskopiske teknikker

  Stroboskopfotografering er en teknikk som brukes til å uttrykke bevegelse der et bevegelig emne mot en mørk bakgrunn lyser av blinker av lys, ofte med strobe-lys. Kameraets lukker, gardin eller sett med metallblader som bestemmer hvor lenge lyset utsettes for film eller digital sensor, forblir åpen i løpet av denne tiden, og skaper en rekke bevegelser av motivet på et enkelt fotografi.

Flytte kameraet under eksponering

Under eksponering beveger kameraet seg parallelt med motivet mens han holder seg på ett sted som utfører noen form for stasjonær bevegelse. Hver av hans individuelle bevegelser registreres over hele lengden av kamerarammen, selv om han ikke har beveget seg fysisk over rammen. For eksempel forblir en baseballspiller for det meste stasjonær som han svinger flaggermuset. Ved å flytte kameraet under eksponering kan fotografen fange hver enkelt bevegelse av ballspillerens sving på en enkelt ramme.

Flytte motivet under eksponering

Motivet kan også bevege seg over rammen for å oppnå stroboskopisk effekt. Under den lange eksponeringen forblir kameraet stasjonært mens motivet beveger seg fra en kant av rammen til den andre. En ballettdanser kan for eksempel utføre en serie dansesteg mens de beveger seg parallelt med kameraet. , hver av hennes bevegelser registreres individuelt på en enkelt ramme.

Flytte filmen i et kamera

Denne teknikken er spesielt for filmkameraer. Legg linsedekselet på linsen. Brann kameraet ditt som om du er tar et fotografi, til filmrullen din er 'utsatt'. Ditt motiv og kamera vil forbli stasjonært, men under eksponeringen vil du spole tilbake filmen tilbake i holderen og dermed utsette filmen. Dette ligner på hvordan et filmkamera fungerer. Vær forsiktig når du spole filmen under eksponeringen som 'Noen kameraer tillater ikke å spole filmen mens lukkeren er låst i åpen stilling,' sier professor Andrew Davidhazy i Rochester Institute of Technology. Du må også informere den som utvikler filmen din, for ikke å kutte inn i striper, da dette vil ødelegge den stroboscopic effekten.