Slik beregner du kraften som brukes av en pneumatisk sylinder

 

1.

Forstå at det er to posisjoner til en luftcylinder, fullt utstrakt og fullt tilbaketrukket. Når en luftcylinder strekker seg, vil den generelt bruke mer kraft enn i tilbaketrekningsbevegelsen. Årsaken til denne forskjellen i kraft er diameteren til luftcylinderens slagstang. Stangstangen festes til hvilken som helst enhet sylinderen beveger seg. Siden stangen er festet til kraftplaten, må stangens diameter eller overflateareal trekkes fra platenes totale areal. Det er området på kraftplaten kombinert med lufttrykket, levert til sylinderen, som gir den endelige påførte kraften.

p> Beregn den påtrykte kraften til en luftcylinder med følgende dimensjoner: Den indre kraftplaten er 3 tommer i diameter med en stangstangediameter på 1 tommer. Det påførte lufttrykket er 100 pund per kvadratmeter (psi).

3.

Finn området til kraftplaten ved å bruke formelen: Området er lik Pi-tiden radius kvadratet (A = Pi * R ^ 2). Pi er lik 3,14 og radius på 3-tommers platen er lik 1,5 tommer. Plugging tallene i formelen vil ligningen lese: A = 3,14 * (1,5) ^ 2. Området er lik 7,065 kvadrat tommer eller i ^ 2.

< p> 4.

Beregn mengden kraft påtrykt med 100 psi lufttrykk. For å finne resultatet, multipliser 100 psi ganger 7,065 i ^ 2; svaret er 706,5 pounds av kraft. Dette er mengden kraft fra luftcylinderen i full utvidet modus.

5.

Finn kraften til luftcylinderen i tilbaketrekningsmodus. Finn området til 1-tommers slagstang. Ved å bruke formelen i trinn 3 er området 0,855 i ^ 2. Trekk området fra resultatet i trinn 3 eller finn kraften som er tapt ved å multiplisere 100 psi ganger .785 i ^ 2, som er lik 78,5 pounds kraft. Trekk 78,5 fra 706,5, og mengden kraft fra sylinderen i en tilbaketrekningsmodus er lik 628 pounds kraft.

Tips og advarsler

  • over beregninger er kun for teori; friksjon fra slitte eller gamle sylindere må kanskje tas i betraktning for presise kraftapplikasjoner. Hastigheten til luftstrømmen kan også spille en faktor i kraften på en luftcylinder.
  • Pneumatiske sylindere eller aktuatorer brukes til mekaniske bevegelser. Disse bevegelsene er ansatt hver dag i forsamlingslinjer og automatiserte maskiner. En fordelsluftsylindere har over hydrauliske sylindere er bruk av strømningsbegrensere og trykkregulatorer som kan bidra til presisjonsluftjusteringer.