Hvordan fungerer en omformer

 

Effektomformers grunnleggende

Strømomformere er enheter som genererer vekselstrømstrøm (AC) på en bestemt frekvens for å koble til en vekselstrømsmotor. AC er strøm som bytter konstant fra negativ til positiv, og tilbake igjen. Dette er i motsetning til likestrøm eller likestrøm, som alltid strømmer i samme retning. Makt kommer inn i hus og andre bygninger som AC med en bestemt frekvens - vanligvis 60 hertz. Kraften endrer retningen fra negativ til positiv, og tilbake igjen 60 ganger i sekundet. Hastigheten til vekselstrømsmotorene styres av frekvensen av strømmen som går inn i dem. En kraftomformer tillater en operatør å endre frekvensen og justere motorens hastighet.

Gjør likestrøm

Det er ingen god måte å slå en frekvens av vekselstrøm direkte til en annen frekvens. Derfor må en strømomformer skifte vekselstrøm til DC. Den bruker en enhet som kalles en likeretter, drevet av små elektriske enveisventiler kalt dioder. DC-utgangen har to ledninger, en som alltid er negativ, og den andre som alltid er positiv. Når AC-inngangen strømmer i positiv retning, tillater den diode som er festet til den positive ledningen strømmen til å strømme gjennom, mens dioden festet til den negative ledningen lukkes. Når AC-inngangen strømmer i negativ retning, tillater diode som er festet til den negative utgangen strømmen til å strømme gjennom, mens den positive dioden slås av. All den negative strømmen blir shunted ned den negative ledningen, og all den positive strømmen blir shunted ned den positive.

Generering av et signal

Denne likestrømmen slås deretter tilbake til AC ved ønsket frekvens. Den strømmer inn i en høyhastighets digital krets. Denne kretsen har brytere som kan slå på og av tusenvis av ganger hvert sekund. Avhengig av hvor mange brytere som er på et bestemt tidspunkt, kan generatoren sende en spenning fra det negative maksimum til det positive maksimumet.

Stair Step Wave

Normal AC strømmer i sinusbølger - Glatte, kontinuerlige kurver fra positiv til negativ og tilbake igjen. Kraftomformeren skaper en tilnærming av en sinusbølge kalt en trapp-trinnbølge. Hver bryter øker eller senker spenningen litt. Sammen skaper de en skråbølge, som er lik nok til en ekte sinusbølge for å drive motoren.