Hvilke materialer er kondensatorplater laget av?

 

Aluminium

Aluminium er et arbeidshestemateriale for å gjøre flertallet av kondensatorer. Det er billig, svært ledende og lett formet i plater eller folier.

Tantal

Kondensatorer som bruker tantal, er mer temperatur og frekvens stabile enn de som bruker aluminium, selv om tantal koster mer.

Sølv

Sølv vises i sølv-glimmer kondensatorer. Disse koster også mer enn aluminium plate kondensatorer, og brukes i høy nøyaktighet lyd applikasjoner.

Andre metaller

Andre metaller brukes til kondensatorplater i forskning og spesialiserte applikasjoner. Messing brukes noen ganger i variabel luftkondensatorer. Flytende kvikksølv kan fungere som en kapasitiv plate i en sensor.

Carbon Nanotubes

I 2009 ledet forskning i svært høy kapasitans-enheter til eksperimenter med karbonnanorør. De er ekstremt små Størrelsen gir et stort, effektivt plateområde og et lite gap mellom platene. Per definisjon er kondensatorplater laget av ledende materialer. Dette betyr vanligvis metaller, selv om andre materialer også brukes. I tillegg til å være ledende, trenger kondensatorplater mekanisk styrke og motstand mot forringelse fra elektrolytiske kjemikalier. På toppen av det, trenger de fleste kondensatorer ekstremt tynne plater for å pakke mest kapasitans i en liten pakke. Produsenter bruker duktile metaller til å lage tynne plater av folier. Materialene må også være billige og ha god tilgjengelighet for å være egnet for masseproduksjon.