Hva er infrarøde varmeapparater?

 

Funksjoner

Infrarøde varmeelementer inneholder en spiralfilament, ofte laget av wolfram, karbon eller jernlegeringer. Elementet er ofte beskyttet av et kvartsslangrør fylt med inertgass eller innebygd i keramikk. Lysenergi sendes direkte på et målrettet objekt, mot en vifte for konveksjonsoppvarming eller reflekteres på en ledende overflate.

Funksjon

Infrarøde varmeovner brukes i industrielle applikasjoner som for eksempel støpeplast og tørkemaling. Kommersielle applikasjoner inkluderer lager, bygging og luftfart hangar oppvarming. Forbrukeranvendelser inkluderer uteplassvarmere, bærbare romvarmere, konveksjonsovner, inkubatorvarmepærer og tørre badstuer.

Fordeler

Lavtemperatur infrarøde romvarmere reduserer risikoen for utilsiktet hjemmebrann.
Infrarøde varmeovner øker også komforten ved å bevare fuktighet som ofte går tapt med elektriske ovner. Infrarøde varmeovner kan også hjelpe huseiere med å unngå skadelige utslipp som karbonmonoksid og karsinogener som er vanlige for andre brennstoffkilder, som for eksempel oppvarmingsolje.

Typer

Infrarøde varmeapparater inkluderer keramiske emittere, metallrør, kvartslamper og kvartsslanger. Infrarøde varmeelementer kan drives av elektrisitet, propan eller naturgass. Disse typer varierer i driftstemperatur, bølgelengde, holdbarhet, effektivitet og kostnad.

Ekspert Insight

Infrarøde varmeelementer er klassifisert av bølgelengden til lyset som emitteres av elementet. Kortvarige infrarøde varmeapparater når høye temperaturer som er egnet for industrielle prosesser, mens langbølge infrarøde varmeovner er vanlige i boligbruk. Infrarøde varmeapparater har høyeste effektivitet når bølgelengden er tett tilpasset absorpsjonsspekteret til det målrettede objektet. Høyeffektive infrarøde varmeovner bruker strøm eller annet drivstoff til å varme en filament (eller element) som avgir infrarødt lys. Lysenergien styres av reflektorer på objektet eller området. Absorbsjon av lysenergien resulterer i oppvarming av målet.