Hva brukes værstasjoner for?

 

Instrumenter

Instrumenter som brukes til å samle data på været, inkluderer anemometre, barometre, hygrometre, termometre, regnmålere, Dopplerradarer og værsatellitter.

Funksjon

En værstasjon fungerer som neurale senter for dataene som samles inn av støtteutstyr. Disse dataene er kompilert og behandlet og tolket av meteorologer. Meteorologer distribuerer deretter informasjonen som prognoser.

Bruker

Værstasjonene er viktige for deres detaljerte daglige og ukentlige prognoser. Værstasjonene er også ansvarlige for å forutse og spore farlige fenomen som orkaner og tornadoer.

Storm Chasers

Stormjakere for formålet med meteorologisk forskning kan omfatte frivillige, myndigheter og forskere. Disse menn og kvinner samler inn data for gjeldende bruk eller for fremtidig studie.

Værstasjonsenhet

Hjemmestasjoner er digitale enheter med instrumenter som en profesjonell værstasjon ville bruke. De inkluderer anemometer, vindvann, termometer, barometre, regnmåler og hygrometre. En konsoll viser utlasting av dataene som er samlet inn. En værstasjon er et anlegg med instrumenter for datainnsamling på atmosfæriske fenomener. Mange av disse stasjonene er knyttet til andre anlegg, satellitter og feltutstyr for å forbedre nøyaktigheten. Begrepet 'værstasjon' kan også bety små husholdningsapparater som gir værrelatert informasjon.