Hva er opprinnelsen til paraffinvoks?

 

Origins

Carl Reichenbach oppdaget parafinvoks i 1830. I kjemi er paraffin navnet på alkanhydrokarbonene, som stammer fra petroleum.

Parafin

Navnet 'parafin' stammer fra det latinske 'parum' (knapt) og 'affinis', med betydningen 'manglende tilhørighet.' Dette skyldes at paraffin er svært ureaktiv, som alle alkaner.

Former

Metan og oktan er begge paraffiner, selv om den første er en gass og den andre en væske. Parafinvoks i seg selv er den faste form.

Markedsprodukt

I 1850-tallet ble parafinvoksen debutert etter at kjemikere oppdaget hvordan man skal skille og forfine voksartet som forekommer naturlig i petroleum.

Bruker

Parafin var mer økonomisk for stearinlys enn noen annen type lysstoff, og den blåaktig-hvite, luktfri paraffin brent rent og konsekvent også. I dag brukes den også i matvarer for å hindre ødeleggelse, og i skjønnhets- og helseprodukter for å myke huden, forbedre sirkulasjonen og lindre smerter i leddgikt. Paraffin er et kjemisk konserveringsmiddel som er laget av petroleum. Flytende paraffin er kjent som 'mineralolje' og har bruk i både kosmetikk og medisinske formål. Her er opprinnelsen til navnet, formene og bruken av paraffinvoks.