Hvordan lage en negativ ladestyrke

 

1.

Strip begge endene av ledningen. Pass på at det er omtrent en halv tomme eller så av ledig ledning utsatt. Resten av ledningen skal forbli skjermet med plastbekledning.

2.

Vik ledningen rundt neglen så tett som mulig. Start ved spikens hode, og arbeid deg ned til spissen. Jo tettere du vikler ledningen, desto sterkere blir magnetfeltet ditt. Ikke overlappet ledningen, men gjør bare så mange enkeltfilspoler rundt spikeren som mulig. Legg omtrent en halv centimeter på enden av neglespissen.

3.

Fest en av de nakne endene av ledningen rundt batteriets positive terminal. Deretter pakk den andre blanke ledningen rundt batteriets negative terminal. Du har nå en fungerende magnet.

4.

Flytt neglespissen over en papirclips eller metallfilm for å bekrefte at magneten fungerer som den skal. Gjenta trinn 1-3 med et annet batteri, litt ledning og en spiker. Med to magneter kan du nå sjekke at du har opprettet en negativ ladning på magneten.

5.

Du kan bruke et Gaussmeter til å verifisere hvilken ende av neglen som bærer En negativ ladning, men disse enhetene er ekstremt dyre. En billig metode for å bestemme den positive og negative ladningen er ved å bruke kompass.
Ta kompassen nær den ene enden av neglen, og se på nålen. Det vil peke mot 'Nord' hvis det er positivt, og 'Sør' hvis det er negativt.

Alle magneter har to poler - positive og negative. For å lage en negativ ladningsmagnet må du lage en enkel magnet. En enkel magnet er opprettet ved å kjøre en elektrisk strøm gjennom et metallobjekt. Ladningen fra den elektriske kilden bidrar til å skape en belastning på det metalliske objektet som igjen vil generere et magnetfelt.