Hvordan lage et passivt solpanel

 

1.

Finn en bred, grunn Tupperware-beholder. Bruk tinnskruer til å kutte et ark med kobber om størrelsen på beholderen, eller litt mindre. Klipp arket i to like halvdeler. Arkene må ikke være helt like for at dette skal fungere.

2.

Rengjør begge arkene med såpe og vann. Hold dem med hansker når du tar dem ut til Unngå å få fingeroljer på dem. Bruk et papirhåndkle eller et rent håndkle for å tørke dem.

3. Legg et kobberpanel på en elektrisk brenner og slå varmen på full. Solpanelet må først dekkes med flerfargede flekker og deretter bygge opp et svart belegg. Når panelet er fullstendig belagt, la det lage mat i ytterligere en halv time.

4.

Slå av brenneren, og la panelet sakte kjøle seg, og la det stå på brenneren. Små biter av det svarte belegget begynner å poppe. Når det er helt kjølig, fjern kobberet fra brenneren. Det bør ta omtrent 20 minutter å kjøle seg ned.

5.

Hold panelet under rennende vann. Skru forsiktig de resterende biter av svart belegg ut med fingrene. Prøv å ikke bøye metall.

6.

Legg kobberplater i en Tupperware-beholder. lim arkene til motsatte vegger, slik at den ene enden av hvert ark sitter på bunnen av beholderen, og den andre enden er vinklet opp. Arkene bør ikke røre.

7. Rør et par teskjeer salt i nok vann for å fylle beholderen omtrent halvveis. Hell vannet i beholderen, vær forsiktig så du ikke får toppene på arkene våte.

8.

Fest en krokodilkobling til en tørr del av hvert ark. Fest kontaktene til et multimeter, eller hva du vil bruke. Det rene kobberarket gir deg en positiv ladning, og brennarket gir deg en negativ.

En passiv solcellepanel er en enhet som samler sollys og gjør det til elektrisitet. Selv om industrielt produserte solcellepaneler er mye mer effektive enn hjemmelagde, er de også ganske dyrere. Her er en enkel, hjemmelaget versjon som du kan bygge på om en time.