Hvordan lage papp raketter

 

1. Klipp ett stykke kartong kartong for å måle tre ganger lengden på den faste rakettmotoren hvis du planlegger at raketten din faktisk skal fly. Hvis du er interessert i å bare opprette rakets kropp, kan du forlate kortets full lengde. Vik kortstokken inn i en sylinder som er litt større i diameter enn diameteren til den faste rakettmotoren, eller hvis du ikke vil bruke en motor, ca 1 1/2 tommer i diameter. Bruk kanalbånd til å holde sylinderen sammen .

Spor en sirkel på det andre stykket cardstock-kartong for å gjøre motoren montert. Tegn sirkelen for å måle diameteren på den første sylinderen, men kutt den ut så at den passer godt inn i sylinderen. Skyv den inn i raketten slik at den adskiller det nedre området, hvor den faste rakettmotoren passer, fra sylinderens overkropp, som holder vattingen og streamer festet til kjeglen. Du planlegger ikke å starte kartongraketen, hopp over dette trinnet.

3.

Spor en annen sirkel på den gjenværende kortstokken som måler 1/4 tommer større i diameter enn utvendig diameter av sylinderen. Kutt ut. Kutt lengden på en radius (fra utsiden av sirkelen til midten). Vik og overlapp sirkelen slik at det danner en spiss kegle. Bruk tape for å holde konen på plass. Trekk deretter nylon-tråden på nålen hvis du planlegger å flyte din rakett. Poke den gjengede nålen gjennom bunnen av kjeglen, og bind tråden slik at en lengde på ca 10 tommer av tråd dangler ned fra kjeglen. Gjenta dette tre ganger. Fest de andre ender av disse fire nylon trådene til en 12-tommers lengde av plast eller crepe papir streamer. Uansett om du planlegger å flyte raketten, dekk utvendig av keglen med duct tape.

4. Skjær fire firkanter av kartongkartong. Hver firkant skal ha sider som måler en fjerdedel av rakets kartong sylinder. Fold hver firkant langs diagonalen. Klipp deretter 1/4 tommers fra toppen av diagonalen langs brettet mot midten av torget, og hold Foldet på toppen. Åpne firkanten på stedet du kutter slik at den brettede diagonalen gjør hypotenusen til en riktig trekant med to klaff som kan limes eller limes til bunnen av kartongraket som en fin. Gjør hver fin i på samme måte. Bruk lim eller kanalbånd til å feste ribber til raketten med jevne mellomrom.

5.

Kutt to 1-tommers lange stykker drikkestrå. utenfor rakettcylinderen, slik at lanseringsmonteringen kommer til å passe inn i stroppene som holder raketten vertikalt oppreist på lanseringsputen.

Fyller vattingen som fulgte med det faste rakettmotor inn i sylinderen på toppen av kartongmotorfeste. Legg dampbåten på toppen av vattingen. Dekke rakettcylinderen med nesekeglen. Passer på utsiden av kartongraketen.

7.

Til slutt plasser du den raske rakettmotoren i bunnen av sylinderen. Den glir inn i hulrommet under den sirkulære motormonteringen som du laget tidligere. Følg deretter instruksjonene som fulgte med motoren for å feste den til tenneren. Du kan forsterke denne forbindelsen ved hjelp av cellofanbånd. Plasser raketten på lanseringsplaten, og følg instruksjonene som fulgte med motoren, for å sprenge kartongraketen.

Tips og advarsler

  • Start rakett i et felt der det ikke er for mange trær eller bygninger.
  • Barn bør ha voksen tilsyn når de bruker rakettmotorer.
  • Å lage en kartong rakett er relativt lett å gjøre ved hjelp av kartong og tape. Det er litt mer utfordrende å lage en papp rakett som huser en miniatyr solid rakettmotor som du kan kjøpe på en leke eller hobby butikk, slik at kartong raketten faktisk vil eksplodere i atmosfæren, men det kan gjøres.