Slik bruker du et fluorescensmikroskop

 

1.

Finn lysbryteren på siden av mikroskopet som slår på lyset. Slå på mikroskopet.

2.

Skriv ned den nøyaktige tiden du slår på lyset. Det lysende lyset er kvikksølvbasert, og en tidslogg må oppbevares for eksponering og bruk av lyset.

3.

Finn bryteren på høyre side av mikroskopet mellom økler og mål. Denne bryteren regulerer lukkeren for kvikksølvlyset til objektivlinsen.

4.

Velg riktig farge for objektet ditt (dette vil helt avhenge av hva du skal studere ). De vanligste fargestoffene er I3 (for bruk med CTC, DTAF og fluorscein), A (til bruk med DAPI og f420), N21 (til bruk med rhodamin) og L3 (til bruk med fluorscein).

5.

Sett filteret (fargestoffet) i brettet som drives av sølvgliderknappen. For å fjerne skuffen, trekk bare sølvknappen ut.

6.

Velg objektivet du vil bruke. 63x objektivlinsen har den høyeste numeriske blenderåpningen. 100x objektivlinsen har den høyeste størrelsen som kan brukes med kvikksølvbasert lysstrålende lyskilde.

7.

Slå av lyset når du er ferdig, og merk tiden. Vent 30 minutter før du slår på lyset igjen, eller lampen kan eksplodere. Det er en god ide å holde oversikt over hvor mange timer lampen er i bruk og erstatte den i henhold til produsentens retningslinjer.

8.

Rengjør mikroskoplinse med linsepapir, eller hvis det er veldig skittent, bruk en bomullsswitch og glassrenser.

Et floriserende mikroskop brukes til å studere organisk eller uorganisk materiale ved hjelp av florescens istedenfor refleksjon eller absorpsjon (selv om det også kan være i stand til å bruke disse metodene i tillegg til forescence). Objektet som skal studeres, er merket med et molekyl som kalles fluorofore (et fargestoff). Når lysstofflyset er aktivert, separeres lyset som brukes til belysning fra det fluorescerende molekylet (fluoroforen), som er mye svakere. Dette gjøres gjennom et utslippsfilter. Det må tas hensyn til ikke å bleke fargestoffet for å beholde sin evne til å fluorescere.